Instagram hikayelerine müzik nasıl eklenir? [2020]

0

Son zamanlarda Instagram’a yapılan güncellemelere bir yenisi daha eklendi ve Türkiye’de de hikayelere müzik ekleme imkanı sunuldu.

Sizlere daha önceden Instagram’da keşfete düşme ve shadowbandan kurtulma gibi içerikler hazırlamıştık. Şimdi ise birkaç adımda hikayelere müzik ekleme yönteminden bahsedeceğiz.

Instagram hikayelerine müzik ve sözleri nasıl eklenir?

Hemen işlemlere geçmek ve yeni güncellemeden bahsetmek istiyorum. İlk olarak işlemlere başlamadan önce hem iOS hem de Google Play üzerinden uygulamanızı güncellemenizi öneririm.

Ben de sizlere yönetmiş olduğum @simdiburadaolsak hesabım üzerinden anlatmaya devam edeceğim.

Uygulamayı güncellediğinizi varsayarak;
– Hikayede paylaşmak istediğiniz görseli seçin ya da oluştur üzerinden bir mod oluşturun.
– Sonrasında GIF ya da emoji eklediğiniz yerden Müzik sekmesini seçin.

Görseller üzerinden ilerleyebiliriz bu aşamada. Müzik sekmesine tıkladıktan sonra bizi ilgilendiren iki kısım olacak.

Bu aşamada bizi iki öneri sunuluyor. Göz at ve Sizin İçin Önerilenler adlı iki seçenek. Bunlardan seçtiğiniz görsele göre uygun bir şarkı seçebilirsiniz.

Seçtikten sonra müzik ve sözleri ekranda akmaya başlayacaktır. Müzikle uyumlu bir görsel seçerseniz çok güzel şeyler çıkabilir ortaya.

Ekranda yazı görmek istemezseniz de seçenekleriniz mevcut. İster şarkıcıyı gösterebilir isterseniz de renk veya fontlarla oynayabilirsiniz. Tamamen size kalmış bir seçenek bu.

Dilerseniz de müzik seçeneklerinden klip süresini de değiştirebilirsiniz.

Bu işlemlerle çok güzel hikayeler ortaya çıkartabilirsiniz. Hem kurumsal hem de kişisel hesaplarınızda rahatlıkla kullanabilir ve hikayelerinizde müzik paylaşabilirsiniz.

Bazı iOS veya Android cihazlarda Instagram hikayelerine müzik ekleme ilgili sorunlar olabilir. Lütfen öncesinde uygulamanızı güncelleyin.

Güncelleme: Hikayelere müzik eklemek için herhangi bir etiket yok. Bu işlemlerle rahatlıkla müziklerinizi paylaşabilirsiniz.

Sizler de bu yeni gelen özellik hakkında ne düşündüğünüzü bizimle paylaşmak isterseniz lütfen yorumlarda belirtin.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yapınız
Lütfen adınızı giriniz