2024 güncel liste: Instagram gönderilerini keşfete düşürme yolları

107

Dijital pazarlamanın en trend araçlarından biri olan Instagram’da fotoğraf veya videolarınızı keşfete düşürebilir ve hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

Bu rehberimizde sizlere Instagram’da keşfete nasıl çıkılır, Reels nasıl keşfete düşürülür, keşfete düştüğünüzü nasıl anlarsınız ve keşfete düşme hilesi var mı onlardan bahsedeceğiz.

Instagram’da fotoğrafları ve videoları keşfete düşürme

Keşfete çıkmak için net kurallar olmasa da bazı hususlara dikkat ettiğinizde gönderilerinizin keşfete düştüğünü istatistikler aracılığı ile görebilirsiniz.

İçerik

Keşfete çıkmak için öncelikle içeriğinizin gerçekten çok iyi olması gerekiyor. İlgi çekici ve farklı içerikler her zaman daha çok dikkat çekmiş ve kullanıcılar tarafından etkileşim sağlamıştır. Video ise farklı videolar paylaşmaya fotoğraf ise daha dikkat çekici ve oldukça albenili olmalıdır. Burada fotoğraflarınıza filtreler uygulayabilirsiniz.

Bu aşamada daha önce yazmış olduğum Instagram takipçilerinizi artırabileceğiniz 21 uygulama adlı konumuzu inceleyebilirsiniz.

Kesin çözüm: Bilgisayardan Instagram’da gönderi paylaşma ve zamanlama

Metin

Kullanıcılar gittiğiniz yerler ya da paylaştığınız yerler hakkında bilgi sahibi olmak isterler. Örneğin bir seyahat sayfası iseniz paylaşılan mekan hakkında bilgiler verebilirsiniz.

Örnek olarak bu görseli inceleyebilirsiniz. Balat hakkında fotoğraf paylaşılmış ve daha sonra gezilecek yerler hakkında da bilgi verilmiş.

Bu tür bilgilendirici yazılar kullanıcılar arasında etkileşimi artırabilir.

Konum

Konum eklenen gönderilerin keşfete düşme olasılığı daha fazladır. Keşfetteki gönderiler incelendiği takdirde çoğunda konum olduğu görülmektedir.

Etiket

Paylaşımlarınıza etiket ekleyerek konu etiketlerinde çıkmasını sağlayabilirsiniz. Erişimi ve gösterimi artıracağı için size keşfet yolunda büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Paylaşımlarınızda konu ile alakalı etiketler kullanmaya özen gösterin. İlgisiz ve aşırı derecede kullanılan etiketler bir süre sonra sizi etiket yasağına götürebilir.

Paylaşım zamanı

Ayarlar > İstatistikler  > Hedef Kitle > Takipçiler sekmesinden takipçilerinizin hangi günlerde hangi saatlerde daha çok online olduğunu görebilirsiniz.

Böylelikle paylaşımlarınızı buna göre belirleyebilir ve en çok etkileşim alacağınız saatte paylaşım yapabilirsiniz.

Sosyal medya yönetim araçları ile gönderilerinizi zamanlayabilir veya istatistiklerini ölçebilirsiniz.

Bu maddeler gönderilerinizi nasıl paylaşmanız gerektiği ile ilgili konulardı. Bunları uygulayarak bir adım öne geçebilirsiniz.

Peki bu maddeleri uyguladım ama keşfete düşmedim, ne yapabilirim?

Yorum ve beğeni

Keşfete düşmenin en önemli maddelerinden biridir. Beğendiğiniz sayfaların altına yorumlar yaparak etkileşime girebilirsiniz. Siz yorum yaptıkça emin olun onlar da size kesinlikle dönüş sağlayacaktır.

Bu işlem size keşfete düşme yolunda en büyük engeli aşmanıza yardımcı olacaktır.

Güncelleme: Yorum ve beğeniler hala etkisini gösteriyor. Ancak şöyle bir uyarıda bulunmakta fayda var. Instagram yorumlarında 4 kelime sınırı var ve bunlara emojiler dahil değil. Yani biri size “Günaydın” yazıp emoji koyuyorsa bu kaliteli bir yorum olarak sınıflandırılmıyor. Kişi, fotoğraf veya videonuza konuyla ilgili gerçek bir yorum yaparsa o zaman değerli oluyor.

Daha önce Doğuekspresi ile yolculuk yaptım, inanılmaz bir deneyimdi. İlk fırsatta yeniden gidip o heyecanı yaşamak istiyorum” gibi bir yorum sizin için kaliteli bir yorum kriteridir.

Gruplar

Yorum ve beğenileri tek tek yapmak istemiyorsanız keşfet gruplarına üye olabilirsiniz. Genellikle 20-50 arası kişiden oluşan bu gruplarda gönderilerinizi paylaşarak yorum ve beğeni yapmalarını sağlayabilirsiniz.

Böylelikle her gönderiye yorum alabilir şansınızı artırabilirsiniz.

Güncelleme: Yaptığımız testler sonucunda yorum grupları artık eskisi gibi etki göstermiyor. Sürekli aynı kişiler tarafından yapılan yorumların yarardan çok zarar verdiğini gördük. Bu nedenle 2020 Instagram keşfet taktikleri arasında yer vermiyoruz.

Keşfet gönderilerine yorum

Sadece ilgili sayfalara değil keşfetinizde çıkan gönderilere de yorum yapmanız gerekmektedir. Bunu denedim ve olumlu sonuçlar aldığımı söyleyebilirim.

Örneğin: Yönetmiş olduğum @simdiburadaolsak sayfasının keşfet bölümünden bir bölüm. Bu gönderilere yorum yaparak keşfet olasılığımı artırabilirim. Sizler de bu tür denemeler yaparak keşfete çıkma şansınızı artırabilirsiniz.

Yüksek takipçili sayfalara yorum

Sizden fazla takipçili olan sayfalara yorum atarak dönüş yapmalarını sağlayabilirsiniz. Sayfa büyüklüğüne göre 100B-500B arası sayfalara yorum atabilirsiniz.

Size dönüş yaptıklarında büyük bir avantaj yakalamış olacaksınız.

Erişim & Gösterim

Erişim: Gönderilerinin herhangi birini gören tekil hesap sayısıdır.
Gösterim: Tüm gönderilerinin toplam kaç kez görüldüğü.

Kaydet

Gönderilerin kaç kişi tarafından kaydedildiğini gösteren içeriktir.

Son 3 maddeyi en sona bıraktım çünkü ilk maddeleri uygulayarak bunları artırabilirsiniz. Bu üçü gerçekleştiğinde gönderileriniz keşfete düşecektir.

Keşfete düşmenin temel mantığı: Kısa süre içerisinde gönderilerin almış olduğu erişim ve kaydet sayısı 

Güncelleme: Bu madde hala çok önemli. Yaptığımız testler sonucunda kısa zaman içerisinde kaydet sayısı yüksek olan gönderiler keşfete düşüyor. Buradaki temel mantık da şu: Instagram sizin gönderinizin kaliteli ve kaydetmeye değer olduğunu görüyor. Bu nedenle diğer kullanıcılara öneriyor. Paylaşımlarda kaydet sayısının artırılması için çalışmalar yapabilirsiniz.

Güncelleme: Erişim ve kaydetin yanı sıra paylaşımların da oldukça fazla önemli olduğunu söyleyebiliriz. Paylaştığınız gönderiler, kısa sürede çok paylaşım alıyorsa Instagram keşfete düşme olasılığınızın daha da arttığını gözlemledik.

Güncelleme: Videolarınızda kendinizi ne kadar fazla gösterebilirseniz videoların erişim ve izlenme sayıları da artabilir. Son yaptığımız testler sonucunda Reels veya hikayelerde kendinizi gösterdiğinizde kullanıcı ile daha samimi olabiliyorsunuz. Bu da size keşfette fayda sağlayabilecektir.

Trend müzik kullanımı

Instagram’da keşfete düşmenin en iyi yollarından bir tanesi de trend müzik kullanımından geçiyor. Belirli dönemlerde bazı şarkılar çok daha fazla talep görebilmektedir. Bu müziklere uygun içerikler üretebilmek keşfet yolunda sizi öne çıkaracaktır.

Instagram keşfete düşürme hilesi var mı?

Çoğu firma gönderilerini keşfete düşürmek için izlenme satın almaktadır. Kısa sürede içerisinde izlenme sayısı artan ve kaydedilen gönderiler keşfete düşmektedir.

Sizler de bu tür hizmet veren yerlerle iletişime geçerek Erişim + Kaydet + İzlenme paketlerinden satın alabilir ve keşfete düşebilirsiniz.

Hiç bunlarla uğraşmak istemezseniz de sayfanızı doğal yollarla büyütebilir ve ilgi çekici paylaşımlarla keşfete düşebilirsiniz.

Keşfete düştüğümü nasıl anlarım?

Gönderilerin keşfete düştüğünü anlamak için öncelikle işletme hesabına geçmiş olmanız lazım. İstatistikler bölümünden ise daha sonra tüm ayrıntıları görebilirsiniz.

Instagram’da çok bilinen hesaplardan biri olan bir sayfanın keşfete düşen gönderilerinden biri.

Reels nasıl keşfete düşürülür?

Erişimleriniz düşüyor memnun değilseniz Instagram’ın yeni göz bebeği Reels’i kesinlikle denemelisiniz. Hesabınızda henüz Reels tanımlı değilse de beklemekten başka çareniz bulunmuyor.

Reels’leri keşfete düşürmek de farklı bir durumdan kaynaklanmıyor. İlgi çekici müzikler, farklı ve değişik konular üzerinde Reels çekerek beğeni almasını sağlayabilirsiniz.

Seyahat ile ilgili Reels önerileri: Akşam vakti dron ile çekilmiş manzaralar, İstanbul’un gizli kalmış güzellikleri, tren yolculukları gibi Reels’ler oldukça fazla izlenmektedir.

Sizler de bu tür istatistikler aracılığı ile keşfete çıkıp çıkmadığınızı görebilirsiniz.

Yazı hoşunuza gittiyse bize yorumlarda belirtebilirsiniz. Aklınıza takılan bir şey olursa bize buradan yazmayı unutmayın.

Not: Keşfet sayfanızdaki içeriklerden memnun değilseniz keşfet sayfanızı sıfırlayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Instagram keşfet sıfırlama

107 YORUMLAR

  1. Merhaba öncelikle güzel bilgileriniz icin tesekkurler. Benim istatiski bilgilerimde kesfet den yazmamakta diger diye bölüm bulunmakta. Ama kesfettde gorselimi gorenlerde var oldugunu arkadaşlar dan duydum. Sizce sorun nedir ve nasil bunu cozebilirim. Bilgi verebilirseniz cok mutlu olurum. Sayfa ismim @pelinakdenizphotography

    • Merhaba,
      Bunu iki türlü açıklayabilirim.

      Birincisi: Keşfetten gelen rakam diğer istatistiklerden gelenlerden az ise göstermeyebilir. Örneğin: Profilden gelen 15 ama keşfetten gelen rakam 14 ise profildeni gösterebilir.
      İkincisi: Diğer sekmesinin de keşfet rakamlarını gösterdiği söyleniyor. Yani sizi keşfette görüp gelenler de çoğu zaman Diğer sekmesinde gösterilebilir.

      Umarım faydalı olabilmişimdir.

      • Merhaba! Ben tanımadığım bir sayfaya hikayesine yorum yaptım görüküyor ve o kişi yorumumu like verince farkettim. Bu nasıl olabiliyor ben o sayfayı hiç görmedim takip etmiyorum ama hikayesine benden yorum yapılmış görüküyor!

    • Merhaba,
      istatistiklerden kendi fotoğrafınızın keşfete düşüp düşmediğini görebilirsiniz.
      Ancak başkasının fotoğrafının düşüp düşmediğini görmeniz mümkün değil, ancak tahmin edebilirsiniz.

  2. Merhaba ben önceden tanıtımdan daha çok beğeni alırken artık alamıyorum İnsta beni kara listeye aldı sanırım biraz takipçi satın almıştım bu durumu nasıl çözebilirim

    • Öncelikle takipçi satın almamanızı önerebilirim. Takipçi satın alındığında gönderiler beğenilmezse daha az kişiye gösterim sağlanıyor. Bu da organik takipçilerinizin bile gönderiyi daha az göreceği anlamına geliyor. Diğer yandan sponsorlu reklamlarda fotoğrafın kalitesi, konusu veya sizin seçtiğiniz hedef kitle ilgili parametreler söz konusu olabilir. Daha az beğeni alıyorsa bunlara dikkat etmenizde fayda var bence. Son olarak ise güncellemelerden de kaynaklı olabilir. Son zamanlarda yapılan güncellemeler, çoğu sayfayı olumsuz etkiledi.

      • Mrb bilgileriniz için tşk ederim bi sorum olucak sayfamda fotoğraf paylaştığım zaman başlıca beni çok aşalarda gösteriyor daha önce hep yukardaydı 3 haftadır böyle bi problem yaşıyorum ne yapabilirim.

        • Merhaba, herkes olan güncellemelerden nasibini almış gözüküyor. Size tek tavsiyem sayfanızdaki ilginizi kaybetmeyin. Düzenli olarak paylaşımlarınızı yapın ve farklılık katın. Zamanla düzeleceğini düşünüyorum.

  3. Merhaba İnstagram hesabım son bir aydır keşfete düşmüyor önceden 1mln keşfet alan hesabım şuan çökmüş durumda ne yapmam gerekiyor acaba bit bilginiz varmı?

    • Merhaba,
      Son zamanlarda güncelleme oldu diye biliyorum. Paylaşımlara düzgün şekilde devam edin. Beğenileri düşen birçok sayfa yakın zamanda düzeldi. Sizin de düzeleceğinizi umuyorum.

  4. Merhaba yardımcı olursanız sevinirim.ben sayfamı yeni açtım ve tanıtıma çıkardım.geri dönüş şu şekilde oldu;beğeni aldım tanıtıma çıkardığım iki fotodan.ama sadece 1 kişi takip etti.gerisi hep beğeniydi.tanıtıma çıkarmadığım bi fotoğraf tek bir beğeni bile almadı.anlamadığım şey niye takipçim oluşmadı

    • Merhaba,
      Sponsorlu tanıtımlar normal post gibi göründüğü için kullanıcılar belki beğenip geçmişlerdir. Ya da çok ilgi çekici bir gönderi de olmamış olabilir.

      Şahsen 350 TL gibi reklam verip 6K takipçi alan arkadaşlarımızı da biliyoruz.

      Büyük ihtimal gönderi çok fazla ilgi çekmemiştir.

    • Merhabalar,
      Kaç takipçiniz var bilmiyorum ama sizi takip eden kullanıcılar da profilinize bakmış olabilir. Yani 5K takipçiniz var ise profile bakanlar bunlar da olabilir. Diğer aklıma gelen bir durum ise paylaşımlarınız yeterince ilgi çekici değildir.

      Profilinize girip paylaşımları beğenmeyen kullanıcılar takip etmek istemeyebilirler.

      Umarım faydalı olmuşumdur, teşekkürler.
      Aklınıza takılan bir şey olursa sormaktan çekinmeyin lütfen.

    • Profil ziyaretleriniz 5K takipçileriniz arasından olabilir dediğim gibi.
      Anasayfa, Konu etiketleri, Profil verileri keşfetten daha fazla olursa keşfeti göstermez. Bununla da alakalı olabilir.

      Keşfete çıkması için destek gerekirse belki bu konuda kurumedya ile de iletişime geçebilirsiniz. Onlar size yardımcı olabilirler.

    • Keşif dediğimiz şey gönderilerinizin en çok nereden geldiğini gösteren kısım. Keşfetten yazmıyorsa büyük ihtimal gönderileriniz keşfete düşmüyor olabilir.

  5. Merhaba,

    Ben fotoğraflara yorum yazmakla ilgili bir şey sormak istiyorum. Kendi sayfamda fotoğrafımın altına yorum yazarken emojileri kullandığım zaman paragraflar arası boşluk bırakamıyorum ve istediğim düzeni almıyor açıklamam. Bu durumu, yorumumu önce notlar sekmesinde hazırlayıp sonra instagrama yapıştırarak düzeltmeye çalıştım ama başarılı olmadı. Yardımcı olursanız çok sevinirim. @istikametburasi sayfamın ismi.

  6. Mrabalar takipcim fazla olmasına ragmen 7k.5 stori izlemem dustu neden olabilir 170 kisiye gosteriliyor begenimde fazla yorumlarımda ama neden storim az kisye gosteriyorki

        • Merhaba, keşfette görmeniz çok güzel. Burada başarılı şekilde ilerlediğinizi düşünüyorum. Kişileri yorum yaptırmaya yönelik içerikler oluşturabilirsiniz. Umarım kısa zamanda yükselişe geçersiniz.

          • Hocam merhabalar.
            YENİ bir hesap actım organik 300 400 kişilik
            Fakat Keşfete düşürme herkese ulaşmak için
            Sizce sponsorlu insta reklamı mı vereyim yoksa yorum mu attırıyım?
            Kriter nedir kaç yorum kaç kaydet kaç beğeni olunca Keşfete düşüyor ve zaman orantısı nedir bilgi verirseniz sevinirim. İyi çalışmalar

          • Merhaba,
            Kaç yorum vs demek doğru olmayabilir. Ama yeni hesap açan bir arkadaşım verdiği reklamlarla güzel beğeniler aldı. İlk zamanlar sponsorlu reklam alabilirsiniz diye düşünüyorum.

  7. Merhabalar benim 180B lik bir sayfam var paylaşımlarımın beğenilmesi sonucu hızlı bir şekilde büyüdüm günde en az 1000kişi takip edip videolarım 1m yakın izleniyordu düzenli paylaşım yapmaya beğeniye yoruma dikkat ederim wo gurubumda var son iki haftadır erişimim yerlerde psikolojim bozuldu ne yaparsam yapayım videolarım en fazla 10b izleniyo😑 sizce ne olmuş olabilir ve ne yapmam gerekir başına daha önce böyle bişey gelmiş olan varmı yardımcı olun lütfen son bi kaç haftadır böyle aralık 13 ten sonra diyebilirim

    • Merhaba, son zamanlarda herkeste bir düşüş var diye biliyorum. Size tek önerim paylaşımlarınıza düzenli olarak devam etmeniz. Böyle bir durumda düzeleceğini umuyorum.

      • Pes etmiyorum çok emek verdim instagramla savaş halindeyim😄 birşey farkettim artık konu etiketlerinde çok fazla görünmüyorum eskiden 200k gösterim olurdu şimdi 5kyı geçmiyo konu etiketlerinde görülüyo ama Az görülüyo kısıtlama gibi bişey var sanırım alakasız etikette yapmıyorum sınırıda geçmiyorum yek sıkıntı bir senedir aynı etiketleri kullanıyordum sanırım ondan diye düşünüyorum bu ara daha da azalttım ve değiştirdim inşallah bu engeldende kurtulurum sizin bu konu hakkında öneriniz varmı sizce böyle devammı edeyim yoksa bir süre hiç etiket koymasam dahamı hızlı geçer kısıtlama

        • Evet bu sıralar herkeste bir sorun var. Yorumlarda da görebilirsiniz bunları. Size tavsiyem hep aynı etiketler yerine konuyla ilgili ve zaman zaman değişik olan etiketleri kullanmanız. Böylelikle diğer etiketlerde de kendinizi gösterir ve takipçi elde edebilirsiniz.

        • Sema hanım merhaba yaşadığınız sorun düzeldimi acaba bende aynı sorunu yaşıyorum düzelmesi için izlediğiniz bir yol varsa yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

      • Evet, son zamanlarda az da olsa biraz düzelme oldu. Size de tavsiyem paylaşımlarınıza devam etmeniz ve zaman zaman farklılaştırmanız.

  8. Merhaba 90k organik takipcili motiv.sayfam var, 1 senede sürekli keşfete düşerek ve sayfamı aktif ve güncel tutarak bu rakama ulaştım. 3 ay önce, sorumlular bulunsun diye bir çok sayfanında paylaştığı küçük bir kız çocuğuna uygulanan bir şiddet videosu paylaştım ciddi sayıda bir erişim oldu ve 10 dk olmadan video insta tarafından kaldırılıp “Artık markalı içerik araçlarını kullanmaya uygun değilsin” diye bir uyarı aldım ve bu uyarıdan sonrs 3 aydır sayfam hiç keşfete düşmüyor, eskiden ayda en az 10k artan sayfam sürekli düşüşte. Benim veya sizin yapabileceğiniz birsey varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    • “Artık markalı içerik araçlarını kullanmaya uygun değilsin” uyarısının reklamlarla alakalı olduğunu biliyorum. Düşüş bunla alakalı mı bilemiyorum gerçekten. Bu konu hakkında maalesef ki yeterince bilgi sahibi değilim

      • Evet reklamla alakalı bir durum bende ne alaka zaten diyorum ayrıca sayfamı durup dururken neden çöp etsin tek bir video, bu kadar uzun sürmez bir videonun cezası diyorum. Ilk 5 dk etkileşimde aldırtsam, kaliteli içerikte paylaşsam aşamadım şu keşfet engelini 3 aydır, bakıyorum sıradan paylaşım yapan özellikle bir kaç sayfayı her akşam keşfette ilk sırada görüyorum. Bunun sklalası nedirki? Zamanında çok düştün keşfete artık sıra digerlerinde senle işimiz bu kadar mı diyor yani anlamadım gitti:)

        • aynı sorun bende de var hıkaye paylaşimı yaptım şiddet içerikli buldu sanat sayfası yönetiyorum böyle bir engel yedim ve sayfanın akışı birden kesildi ve değerlendirme talebi gönderdim hala önceki değerlendirme talebin hala devam ediyor başka değerlendirme gönderemezsin yazıyor

  9. Merhaba değerli admin bey ben kendime (bu arada yazım yanlışlarını dikkate almamazsiniz umarım) bir instagram hesabı açmayı düşünüyorum fakat bir türlü olmuyor sizi biraz uğraştırıcağım. Fakat sorularıma teker teker ve anlaşılır dilde cevap verirseniz çok hoşnut olurum.

    1 – İlk önce bir hesap açmayı düşünüyorum. Fakat sonrasında nasıl takipçi kazanmak için ne yapmalıyım Reklam verecek durumumda yok. GT ile kasarsam hesabıma zarar verir miyim?

    2- İkincil olarak yeni bir hesap açmak yerine eski 6k lık hesabımı kullansam olur mu yanlız bu takipçilerin 1000 e yakını hile bu sonraları için keşfet oranını etkiler ya da hesabım tehlikeye girer mi ? yada bunlarla uğraşmayıp direk 1 numaralı cümledeki gibi yeni bir hesap mı açsam 0dan bir başlangıç

    3- Ha diyelim kendime bir hesap açtım 0 takipçiden itibaren mi post paylaşayım yoksa bir kitle oluşturup mu paylaşayım?

    4- tamam varsayalım ki postlarımı paylaşmaya başladım etiket sayım nasıl olmalı ve saat kaçta ve günde kaç post paylaşmalıyım ?

    5- En popüler etiketleri kullanıp keşfete düşebilir miyiz? Yoksa paylaştığımız içerikler ile ilgili etiketler mi koymalıyız?

    6- Keşfete düşürme gruplarını kullanırsak ve yorum kasarsak bu bizim hesabımız için bir tehlike oluşur mu sizce

    7- Sorularım bu kadar cevaplarsanız çok sevinirim ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

    • Merhaba,

      – Şu zamanlarda sayfa büyütmek oldukça zor. Ya bütçe ayıracaksınız ya da çok uğraşacaksınız. Benim tavsiyem bütçeniz doğrultusunda ilgili hedef kitleden oluşan bir sayfa alıp bunun üzerinden devam etmeniz.
      – Öyle uğraşmak istemiyorum derseniz ve bütçeniz yok ise mecburen yeni bir sayfa açıp Instafly gibi programlarla mecburen takipçi kasacaksınız.
      – 6K’lık bir sayfanız var ancak bir kısmı hile demişsiniz. Hile size fayda sağlamaz. Ayrıca hedef kitle uyumu nedir? 6K takipçinin ortak noktası “Spor” ve siz butik sayfasıysanız hiç bir anlam ifade etmez. Oran çok düşük kalır.
      – Hesabınızda hiç gönderi yoksa sizi insanlar neden takip etsin? İnsanların geri dönüş yapması için sizde bir şeyler görmesi gerekir. Paylaşım yapmadan takip etme oranınız %1 iken hesabınızda gönderilerin olması durumunda dönüş oranı %5’lere kadar çıkabilir. ( Şahsi görüşüm içi boş olan bir hesabı takip etmem. )
      – Seçtiğiniz sektöre göre paylaşım yapmalısınız. Spor sayfasıysa günde 3-4 ideal olabilir. Rakiplerinizi incelemeniz lazım ve ona göre davranın. Saatler ise belirli bir süre sonra size istatistik olarak geri dönecek. Deneme yanılma yöntemiyle sektörünüze göre en doğru saati bulacaksınız. Sektörünüzle ilgili de etiketler atmak zorundasınız.
      – Etiketler popüler diye sürekli aynı etiketleri kullanmak bir süre sonra sizi sıkıntıya sokabilir. Farklı farklı etiketler kullanarak başka stratejiler kullanabilirsiniz. Keşfete düşmek sadece etiketlerle olacak bir iş değil.
      – Bu zamana kadar herhangi bir tehlike oluşturduğunu görmedim. Ancak tutup da “çok iyi”, “süper” gibi kısa yorumların da size doğru dürüst katkı sağlamayacağını bildirmek isterim. Her şeyde ne yapıyorsanız yapın farklı ve özgün olun.

      Umarım sorularınızın yanıtlarını almışsınız.

      Sağlıcakla kalın.

    • Bende 1.5klık hesap var ama storylerim 1.700 kusür görüntuleniyo ama sadece bu storynin anketlerini felab kullanınca yüksek oluyo bende sende bi dene

      • Çünkü artık hikayeler de keşfete düşüyor. Özellikle anket ve diğer özellikleri kullanınca. ( Kullanıcıyı etkileşime geçirerek özellikler )

  10. S.a kardesim bu benim araba sayfam var gönderilerimin altına 30 tane etiket kullaniyorum ve etikleri her videonun altında aynı etiketi kullaniyorum bu benim keşfete düsmemi etkilermi ban felan yermiyim veya en fazla kaçtane etiket kullanmalıyım beni bi aydınlatırsam sevinirim👑

    • Merhaba, 30 maksimum sınır ancak her zaman aynı etiketi kullanmak sıkıntı yaratır. Konuyla ilgili etiketler kullanmak size daha çok fayda sağlayacaktır.

  11. Merhaba yaşım 15 ve 20k lık bir bilgi sayfam var
    öncelikle aralığın başına kadar her gönderim en az 3k beğeni alıyodu ve erişimim sağlamdı aralığın 10.gününde erişim engeli yedim ve 5-6 gün paylaşım yapamadım geri döndüğümde paylaşımlarım 500 ü fazla geçmedi son sıralar paylaşımlarım 17k ya kadar çıktı sanırsam engeli açtım erişimlerim hızla artıyor ancak şöyle bir sorun var gönderilerimin bazıları 500 beğeni bazıları 3k beğeni alıyo acaba her gönderi tutmuyormu? bide sırf etkileşim arttırsın diye 🙂 normal ortalama 1,3k beğenili postum 15k erişim alırken 300 beğenili genelkültür sorum 80k erişim alıyor yorum fazla geldiğinden konu etikeit fazla gösterim almıyorum sizce etiketi bırakmalımıyım

    • Aslında burada belirli testler yapmanız lazım. Sizin için hangisi daha iyi bir sonuç olacaksa ona göre plan yapmalısınız. En çok hangisi sizin için faydalıysa ona yönelin.

  12. Merhaba Serdar Bey,gönderilerin konu etiketlerinde başlardayken artık çok gerilerde olması ,ve paylaşımlarda etkileşimin birden düşmesi durumu(özellikler konu etiketlerinde ) ; her zamanki gibi paylaşımlara devam edince düzelitor mu yoksa sorun devam ediyor mu ,acaba bu durumu tecrübe eden arkadşlar var mı ,düzeliyor mu ?yardımcı olursanız sevinirim ,sevgiler

    • Merhaba,
      Öncelikle söylemeyelim ki konu etiketi yasağı son güncellemelerden sonra herkeste var. Size önerim Ana sayfa gösterimlerinizi artırmanızdan yana olacaktır. Etkileşimi bol olacak paylaşımlar yapmalı ve hikayelerinizi artırmalısınız. Umarım bu sorun yakında düzelir.

      Soru sorduğunuz için de teşekkürler.

      • Merhaba, hikayelerde bazı etiketler kullanabilir ve etiketlerden izlenme alabilirsiniz. Aynı zamanda konumdan da aynı şekilde izlenme alabilirsiniz.
        Kullanıcıları etkileşime geçirecek paylaşımlar yapabilirsiniz: Oylama, yorum yaptırma gibi şeyler. Böylelikle hikayelerden de keşfete düşme oranınız artabilir.

  13. Merhaba 3k satış sayfam var keşfet gruplarıyla beğeni ve yorum şeklinde kesfete düşüyorum son dönemlerde çok iyi bir çıkış yakalamıştım bir anda kesildi erişim cok dustu birden neden bilmiyorum ne yapmalıyım paylaşıma ara mi vereyim düzenli devam mı edeyim teşekkürler

  14. Merhabalar postumda paylaştığım gönderiyi hikayene ekle Yapamıyorum defalarca instagramı kaldırıp yükledim iphone kullanıcısıyım hesabımı android bir telefonda açınca yapabiliyorum bir de son zamanlarda yol tarifi profile eklenmiyor

  15. Merhaba, reklam vererek keşfete düşebilir miyiz? Bir de keşfete düşmek için ilk saat etkileşimin Yüksek olması şart mıdır? Yani 5-6 sat içinde etkileşim alsak olmaz mı? Teşekkürler

    • Merhaba,
      Yaptığımız testlere göre ilk saat içinde etkileşim alması çok daha faydalı. Tabi bazı paylaşımlar sonraki günlerde de keşfete düşüyor ancak çok da etkili olduğunu görmüyorum.
      Şu sıralar Facebook zaten reklama yöneltiyor herkesi. Kısa bütçeler ile reklamlar verebilir hem etkileşim hem de takipçi alabilirsiniz. Reklamlar ana sayfa gösterimlerini ve Diğer sekmesinden gelenleri artırıyor.

  16. Merhaba hocam benim bir yemek üzerine sayfam var ben çekiliş yapan sayfalara sponsor oldum ve 2.5 k lik hesabim çekilişle 600 k oldu ama çekiliş bitince tabi takipçiler çıkmaya başladı 3 hafta da 300 k ya düştüm ve hala düşmeye devam ediyorum.Ayrıca 300 k takipçi oduğu halde hikayelerim en fazla 5k izlenme alıyor anasayfa paylaşımlarım da izlenme olarak en fazla 40k-50k bazı gönderiler 4k-5k yani düşük oranlar ama hiç keşfete düşmüyorum benden kat kat düşük olan hesaplar 200k izlenirken benim aynı gönderim 20k izleniyor .günde 3 gönderi atıyorum düzenli olarak ve devam ediyorum atmaya sizce bu durum neden kaynaklanıyor düzelirmi??

    • Merhaba, bence çekiliş sayfalarına girmekle hata etmişsiniz. Takipçiniz yüksek olsa da etkileşimin olmaması bence önemli. Anlık yükselmeler ve anlık düşmeler sayfaların kalitesini düşürüyor bana göre. Sayfanızda kaliteli paylaşımlar yapmaya devam edin bence.

  17. Merhabalar
    Benim satış sayfam var el sanatları üzerine,bir buçuk yıl oldu ,kendi çabamla ilgi gördü ve büyüdü,bir buçuk ay öncesinde kadar hergun 200kisi takip ederken ,zamanla düştü ve gün de enfazla 30kisi gelmekte.Istatistik değerlerinde dikkatimi çeken çok önemli bir durum var. Diğerleri denilen kısımda 114.000 civarı olur iken ve bu orantılı olaraka profil ziyaretlerini ve erişimi arttırıyor iken,şuan özellikle 5 ve 6 gönderidir yerlerde, diğer 84 lerde.Duzenli bi şekilde yapıyorum gönderilerimi değişen hiç bişey yok yani,sanatsal bir sayfa ve satış odaklı.Anlamiyorum kime sorcagimida bilmiyorum size rastladım.Neyapabilirim lütfen yardımcı olun

    • Merhaba,
      Güncellemelerden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Tavsiyem kullanıcıları biraz daha etkileşime geçirerek şekilde paylaşımlar yapmak ve düzenli paylaşmak. Yani eskisi gibi paylaşımlar yapıp sadece etkileşime geçirecek türden. Umarım yeniden düzelmeye başlar.

  18. Merhabalar yeni bir hesap açtım ve hesabimdan örneğin #pecetelik diye takibe almak istedigim hesaba takibe tıkladıgimda bana konu etiketi takip edilemedi diyor ve takibe alamıyorum yardimcı olabilirmisiniz simdiden cok tesekkur ediyorum

  19. Merhaba bir şey soracağım benim bir sayfam var edit yapıyorum genelde ama bazen ara ara komik veya tiktok videoları attım onlar keşfette çok tutuyor sonra ben bir edit yaptım ama çok izlenmez diye bir uygulamadan 100 izlenme gibi bir şey yaptım ücretsiz o edite onu yaptıktan sonra nerdeyse sonraki bütün editlerimin hiç biri keşfet yazmıyor bazıları Keşfetten gördüğünü söylüyor arkadaşlarım ama neden yazmıyor konu etiketi anasayfa profil ve diğer diyor ama benim eski editlerim nerdeyse hepsi düşüyordu şuan attigim hiç bir edit düşmedi ama attigim tiktok videoları düştü yukarda bir cevapta andayfadan az olunca digere girer demişsiniz ama benim bir kaç gonderimde Keşfetten 5 olup diğer 30 diye ayrılmıştı yeni sayfa açmalı miyim nasıl düzelebilir o izlenme yaptığım için mi oldu tiktok videoları düşüyor ama emek verdiğim editlerim düşmüyor cevaplarsanız çok sevinirim kolay gelsin

    • Instagram algoritması her geçen güncellemede kendini geliştiriyor ve 3. parti yazılımlara karşı savaş açıyor. Sanırım bundan etkilenmiş olabilirsiniz. Daha ilgi çekici videolar paylaşmaya ve etkileşim aldırmaya çalışın. Yeniden keşfete düşeceğinize inanıyorum.

  20. Merhaba. Gt sayfası açarak 20k takipçi kastım kısa sürede. Sonra bu sayfayı başka bir konsepte dönüştürdüm. 1k üzeri beğeni alırken şu an Max 150 yı zor buluyorum. Hikayelerden 100 izlenme geliyor. Ve sayfa bilgilerinde önceki ismi ile ortak takipçili sayfalar çıkıyor. Bir de sayfamı değiştiği halde gelen istekler hep gt ve saçma sapan sayfalar.
    Soruya gelince;
    Sayfanın etkileşimini artırmamın bir yolu var mı?
    Hesap bilgilerinde eski isimlerinin çıkması benim hesabı çöp yapar mı?
    Bu sayfaya emek vermeyi bırakıp aynı konseptte sıfırdan bir sayfa açmamı öneriyor musunuz?
    Sıfır hesap açarken taban kitleyi nasıl yakalayabilirim? Sonuçta takipçisi hiç olmayacak ve ne kadar kaliteli içerik paylaşırsam paylaşayım takipçisi olmayan bi sayfayı kimse takip etmez.
    Ve son olarak sıfırdan açılan hesap etiketlerde çıkmıyor. Çıkabilmesi için ne yapabilirim?

    • Merhaba, hepsini tek tek cevaplamak yerine şöyle bir cevap verebilirim. Yeniden açmak yerine bu sayfa üzerinden kaliteli paylaşımlar yapmaya devam edebilirsiniz. Böylelikle belirli bir süre sonra bu sayfan için kitle oluşmuş olacaktır. Sıfırlan başlamak zor ve zahmetli olacaktır.

  21. O kadar insana verdiğiniz uzun cevapların samimiyetine güvenip size uzun bir yazı yazdım. Keşke bana da geçiştirme bir cevap verme yerine gerçekten konuyla alakalı bir şeyler yazsaydınız. Ayrıca bilmiyorum demekle de bir şey kaybetmezdiniz. Size belirttiğim gibi sayfanın hakkında kısmında önceki isimlerinde gt yazıyor, ortak takipçili sayfalar hep gt sayfası ve yeni gelen takipler hep fake hesaplar. Yani bir hevesle açılıp tutmayınca iki hafta sonra girilmeyen hesaplar. Sayfa büyüdüğü zaman bunlar sorun çıkarır mı diye sormuştum. Ayrıca iki aydır uğraşıyorum. Hâlâ sayfada bir değişiklik olmadı. Beğeniler az etkileşim düşük.

    • Size geçiştirme cevap vermedim. Bilmediğim konularda bilmiyorum yazıyorum zaten cevapları okursanız. GT hesabı açmışsınız sonra niye GT takipçileri geliyor diye soruyorsunuz. O hedef kitleye uygun paylaşımlar yaparsanız beğenileriniz ona göre şekillenir. Onun haricinde sıfırdan başlamak zor ve zahmetlidir. Benim bu soruya verilebilecek cevabım bunlardır. Dilerseniz bunu bilmiyorum olarak da algılayabilirsiniz. İyi günler.

  22. Merhaba istatiğimde konu etiketi ana sayfa profil ve diğer yazıyor keşfet hiç yazmıyor acaba keşfete düşmüyormuyum🙄 son gönderim 610 beğeni 14 yorum 14 ben cevap verdim toplam 28 yorum 26 DM olarak yollandı 90 kaydet yapılmış. İstatistik
    Konu etiketinden – 1790
    Ana sayfadan – 367
    Profil – 220
    Diğer – 4
    Sizce keşfete düşmüşmüyüm🙄

    • Maalesef keşfete düşmüş olarak görünmüyorsunuz. Paylaşımlarınızda videoları da ara sıra tercih edebilirsiniz. Mümkünse Reels de deneyebilirsiniz.

  23. Merhaba, yorumlara sürekli “Dört kelimelik keşfet yorumu” yazarsak keşfete çıkar mı yada bu yorumlar keşfete çıkmasını engelleri mi? Bir yerede yorumlara keşfet yazarsak, keşfete çıkama olasılığı düşüyor diye duymuştum, sizce doğru mu?

    • Ben böyle şeylerin doğru olduğunu düşünmüyorum. Hiç etiket bile atmadan keşfete çıkanları biliyorum. Önemli olan özgünlük ve etkileşimli olması.

  24. Merhaba benim işletme hesabimda reels uygulaması çıkmıyor. Aynı uygulamadan birden fazla hesabı denedm hepsinde var. Kişisel gizli hesabimda da çıkıyor. Ama 1 hesabimda çıkmıyor neden olabilir?

    • Bu sorunun cevabını ben de çok aradım bulamadım, hatta iletişime de geçtim her hesaba tanımlanmadı dendi. Benim hesabımda da maalesef Reels yok.

  25. Merhaba benim bir öğrenci sayfam var 1.1k lık.Bir beğeni ve yorum desteği gurubuna da girdim kaydetmeler 100 u geçtiği de oluyor ama hala kesfete dusemedim sadece bir iki gönderi 1 kişinin kesfetine çıkmış ne yapmamı önerirsiniz (yks sayfası)

    • Her sayfanın stratejisi farklıdır, ona göre çözümler üretip kullanıcılara yorumlara teşvik edebilirsiniz. Hatta zor bir soruyu arkadaşlarına da göndermelerini isteyerek etkileşimlere sokabilirsiniz. Faydalı olacaktır.

  26. Merhaba, benim bir blog sayfam birde satış sayfam var ikiside işletme hesabı. Yorum ve beğeni alıyorum düzenli post paylaşıyorum. Ancak keşfet sayısı önce 3-5-7 oluyor sonra gidiyor. 1 kere 450 kişilik bir keşfet gördüm o kadar. Keşfete düşmek için erişim kaydet paketlerinden bahsettiniz. Nereden alabiliriz. Güvenli mi?

    • Merhaba, keşfet düşüyorsa büyük ihtimal diğer veriler daha fazla gösteriyordur. Erişim paket satın almadan bahsetmediğim, daha çok mantığından bahsetmiştim. O nedenle güvenilir bir yer önermem zor.

      Son zamanlarda denediğim tek şey ise etiket sayısını düşürmek oldu ve iyi sonuç aldım.

  27. Mrhblar attğım her postum hemen keşfete düşerken şuan düşmüyor neden olabilir acaba takipçi beğeni ve yorum çok oluyor bu arada.engel falanmı var acaba anlam veremiyorm

  28. Merhabalar ; size benım açımdan çok önemli bir soru soracağım ..
    instegramda sponsorlu reklam çıktım 4 defa ( kendi bütçem doğrultusunda ) ama her seferinde tıklanma sayısı 0 gözüküyor .. diğer arkadaşlarımın bu sayı 300 400 buluyor ama bende tüm görsellerimde 0.

    Bunun sebebi ne olabilir acaba ?
    Birde reklam verirken sponsorlu önerdiğiniz bir rakam var mı ? Mesela gün daha fazla olsun para mı az olsun , yoksa gün bir iki gün olsun para daha fazla mı olsun

    • Merhaba, ilk kısım için maalesef sorunun kaynağını bilemiyorum. Belki uygulamayı kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz.

      İkinci kısım ise yaptığım testlerde ( kendi açımdan yanıtlıyorum herkesin fikri farklı olabilir ) günlük düşük bütçe ile uzun gün daha etkili sonuç verdi. Örneğin günlük 10 liralık reklam ayırmak toplam günü 100 TL’li bütçeye göre daha etkili oldu. Çünkü günlük olarak ayrılan bütçeyi bitirmesi gerekiyordu. Diğer türlü son günlerde daha fazla gösterim yapıp diğer günler daha az gösterim yaptığı zamanlar da oldu.
      Umarım faydalı olabilmişimdir.

  29. Merhaba. Bizim paylaşımlarımızı keşfete gördüğümüz oldu ancak hiç takipçi gelmediği gibi keşfete düşünce takipçi sayısı azalıyor. İşletme hesabına geçmedik bunla alakası olabilir mi? Hesap ayarlarımızda mı bi sorun var?

    • Merhaba, bunla ilgili bir sorun olacağını hiç zannetmiyorum. Aksine keşfete düşen hesaplar daha çok etkileşim ve takipçi alabilir. Belki paylaşımlarınız kullanıcıların ilgisini çekmemiştir. Reels paylaşarak keşfete düşmeyi deneyebilirsiniz.

  30. Merhaba postlarim ve iceriklerim cok iyi fakat cekilislerle takipci satin aldigim icin mi bilmiyorum instagram beni kendi sayfamdakilere bile gostermiyor artik paylasim yapmak bile gelmiyor icimden.instagrama reklam verince guzel donusler aliyorum fakat yeni gelen takipcileriminde ana sayfasina dusmuyorum.Konu etiketinde zaten 50 60 goruntuleniyorum cikartmiyor one nasil basa gelebilirim bu sorunla acaba

    • Merhaba, çekilişin zararları vardır. Takipçi sayınız çekilişten gelenlerle arttıysa evet bu sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Çünkü bildiğim kadarıyla algoritma takipçilerinizin %5’ine gösteriyor ilk olarak. Sizin paylaştığınız gönderi çekilişten gelen takipçilerin önüne düşüyor ve beğenmiyorlarsa haliyle diğer kişilere çok daha az gösterilecek. Bu durumda etkileşimleriniz haliyle düşecek. Reklamdan gelen dönüşler de bunu kanıtlar nitelikte. İlgi çekici içerikler bulup beğenmelerini ve hikayelerinize önem vermenizi tavsiye ederim.

  31. Merhaba ben bir şey sormak istiyorum. Şimdi ben işletme hesabımda bir reels paylaştım aynı zamanda bu reelsi akıştada paylaştım. Akıştan baktığım zaman 250 görüntülenme diyor ama reels kısmından baktigim zaman 600 oynatma diyor. Ve ınstagramdan bildirim de geldi reels videonuz en az 500 kez oynatıldı” diye. Bu ikisi arasındaki fark tam olarak nedir acaba ?

  32. Merhaba, benim moda üzerine bir sayfam var 2000 organik takipcim varken takipci etkinligine katıldım daha sonra gönderilerimin etkilesimi cok azaldı su an takipci etkinliği ile gelen takipcilerimi cıkarıyorum. Ancak konu etiketiyle attığım postlar keşfete düşmüyorken sadece 10 beğeni alan etiketsiz gönderime keşfetten 3 kişi gelmiş gönderilerimin tekrar ana sayfaya cıkması icin takipcileri temizlemem çözüm olur mu

    • Takipçi etkinliğinden gelen kullanıcılar genelde problem oluşturuyor bunu hep söylüyorum. Konu etiketinden gelen kişi sayısı fazla ise ve keşfetten gelen düşükse en yüksek olanlar listelenir. Eğer konu etiketiniz yoksa ve içerik keşfete düştüyse görmeniz normaldir.

      Artırmak için ise lütfen ilginç paylaşımlara devam edin, düzenli paylaşımlar yapın ve size fayda getirecek etiketler kullanın.

  33. Merhaba, benim yoga hesabım var. Reels videolarımın keşfete düşmesinde sıkıntı yaşıyorum. Bazı reelslarımı yüklediğim gibi ilk yarım saate 1000 izlenmeyi geçiyor ve izlenme sayısı artıyor sürekli. Ancak yüklediğim reelsların neredeyse yarısı keşfete hiç düşmüyor sadece kendi takipçilerim tarafından görüntüleniyor onlara bile yeterince düşmüyor ve izlenme sayısı 200-500 arasında değişiyor. İstatisliklerini incelediğimde beni takip etmeyen kimsenin reelsı görmediğini fark ediyorum. Popüler müzikler kullanıyorum, konudan alakasız ve çok fazla hashtag kullanmıyorum. İnstagrama 20 den fazla sorun bildirdim ama herhangi bir müşteri hizmetleri olmadığı için geri dönüş alamıyorum. Sonra bi reelsım çalıştığında düzeldiğini düşünüyorum ama sonraki attığım gene çalışmıyor. Ne yapmam lazım bir bilginiz var mı acaba? Yeni hesap açmak istemiyorum. Araştırmaya başlayınca bu sorunu yaşayan bir sürü insan olduğunu gördüm ama bir çözüm bulamadım. Umarım siz bulursunuz.

  34. Benim 9k lık instagramda bir sayfam varfam var son zamanlarda hicbir etkileşim alamıyorum oncesinde attığım her video 1 saat içerisinde 2bin 3 bin beğeni 15k 20k izlenme alırken şimdi 300 beğenigi 1k izlenmeyi zor alıyor bunun sebebi nedir neden kaynaklanır lütfen cevaplarmısını aynıetiketleri sık kullanmak ile alakası varmıdır yada herhangi bir çözümü varmıdır yardımcı olursanız çok sevinirim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yapınız
Lütfen adınızı giriniz