Atatürk Arboretumu 2024 Gezi Rehberi

0

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan muhteşem doğa harikası gezi adresi herkesin büyük beğenisini topluyor. Biz de Atatürk Arboretumu 2024 gezi rehberini sizlere sunarak bu gezi adresine dair tüm detayları vermek istedik. İçerisinde binlerce canlı türü ve farklı bitki türü barındıran gezi adresi oksijen deposu adeta. Atatürk Arboretumu nerede nasıl gidilir ve 2024 giriş ücretleri nedir bütün bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz. Mutlaka hafta sonu gezisinde arkadaşlarınızla ya da ailenizle değerlendireceğiniz bir adres.

Atatürk Arboretumu koruma altında canlı türlerini barındırdığı için içeri yiyecek içecek sokmak yasak. Biz gittiğimizde bebek yiyeceklerine dahi izin verilmemişti. Bu yüzden bu konuda hazırlıklı olarak gitmenizi öneriyoruz. İçerisi çok büyük bir alan bu yüzden gezerken rahat edebileceğiniz ayakkabılar tercih etmelisiniz. Küçük göletlerin de bulunduğu alanda eğer fotoğraf sanatçılığına ilginiz varsa burada çok iyi değerlendirebilirsiniz. Sonbahar mevsiminde muhteşem renkler ortaya çıkıyor ve her mevsimden farklı manzaralar sunuyor. Binlerce ağaç türünün bulunduğu ormanda sonbahar ayrı güzel yaşanırken kış ayında ise kar yağışı ziyaretçilere harika fotoğraf kareleri de çıkartıyor.

Biz de Atatürk Arboretumu’nu çok güzel bir sonbahar gününde keşfetmiştik. Bizim keşif detaylarımızı Youtube kanalımızda paylaştık. İzlemek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Atatürk Arboretumu gezi rehberi

Atatürk Arboretumu Nerede ve Nasıl Gidilir?

İstanbul Sarıyer’de bulunan Atatürk Arboretumu’na toplu taşıma ile gitmek mümkün. Beşiktaş’tan 42HM numaralı İETT otobüsüne binebilirsiniz.

Atatürk Arboretumu Giriş Ücreti Ne Kadar 2024?

Atatürk Arberotumu giriş ücreti 2024 için hafta içi günlerde yetişkin 17, öğrenci 6 tl olarak belirlenmiştir. Hafta sonu ise yetişkin 45 öğrenci ise 17 tl olarak ücretlendirilmektedir. Müzekart geçerli değildir.

Ödemeler kredi kartı ya da banka kartıyla yapılmaktadır. Bu hususlara dikkat ederek hazırlıklı gitmenizde fayda var. 21 Mart Dünya Ormancılık gününde girişler tüm vatandaşlara ücretsiz olmaktadır. Bu fırsatı da değerlendirmeyi unutmayın. Ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda tüm ilkokul öğrencilerine ve refakatçilerine de girişler ücretsiz olarak yapılmaktadır. Çocuğunuzla keşfe çıkacağınız muhteşem bir macera yaşayabilirsiniz.

Atatürk Arberotumu Ziyaret Saatleri

Atatürk Arboretumu ziyaret saatleri sabah 09.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında yapılıyor. Pazartesi günleri kapalı ve biletler gişeden alınıyor. Resmi internet sitesinden grup gezisi ya da fotoğraf çekimleri için randevu alabilirsiniz. Orman 1 Ocak ve dini bayramların birinci günü ziyarete kapalıdır. Bunun dışında istediğiniz zaman açık bulabilirsiniz. Halka açık günlerde katalog ve film çekimleri gibi aktivitelere izin verilmez. Verilse dahi motorlu taşıtların içeri girmesi yasaktır. Düğün nişan gibi özel gün çekimleri için hafta içi 15 hafta sonu 10 kontenjan bulunur. Bunun dışında randevu verilmez.

Atatürk Arboretumu resmi site linki BURAYA TIKLAYIN

Atatürk Arboretumu’na Ne Zaman Gidilir?

Kesinlikle sonbahar ve ilkbahar ayları ormanı ziyaret etmek için çok ideal zamanlar. Bu mevsimlerde çok güzel fotoğraf kareleri çıktığı gii farklı bitki ve canlı türlerini de görmek için uygun zamanlama olacaktır. Çocuklar bu ormanda bitki ve canlı türlerini keşfetmeye bayılırlar. Bu yüzden çocuğunuzla ilkbahar aylarında gelmelisiniz. Çok güzel fotoğraf kareleri için ise sonbaharda farklı renklere bürünen ormanın muhteşem manzarasını tercih edebilirsiniz.

Atatürk Arberotumu Yasaklar Listesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yapınız
Lütfen adınızı giriniz