Yedigöller’de 1 Gece Konaklamalı Çadır Kampı

1

Yedigöllere Nasıl Gidilir?

Yedigöller Millî Parkı’na giderken Ankara-İstanbul karayolunun 190. km’sindeki Bolu ilinden kuzeye ayrılan yollarla ulaştık. Virajlı ve ıslak yolları kat etmemiz biraz zamanımızı alsa da, yolculuk sırasında aldığımız keyif paha biçilemezdi.

Önerilen içerik: Bartın hakkında hiç duymadığınız bilgiler

Yedigöller’de Nerede Mola Verilir?

Yedigöller yoluna döndükten sonra sağ tarafta göreceğiniz dinlenme alanlarında mutlaka mola vermeli ve bir bardak semaver çayının tadına bakmalısınız.

Çay içip doğayı izlerken saatinize bakmayı da ihmal etmeyin. O psikolojik olarak rahatlama sırasında zamanın nasıl geçtiğini fark edemeyebilirsiniz. 🙂

Öneri: Kampa yeni başlayanlara öneriler

Yedigöller’de Tabiat

Bir yanımızda dağlar ve ağaçlar, bir yanımızda ise sis ve uçurumlar. İnanın bu manzara ve doğaya kartpostallık demek bile, doğaya hakaret sayılabilir. Bence sayılmalı da.. 😊

“See You Again” klibindeki eşsiz manzaranın bir benzerini size sunan Yedigöller, profesyonel olarak fotoğraf çeken insanların ve instagram fenomenlerininde uğrak noktalarından bir tanesi.

Bunun yanı sıra her kesimden ve yaştan yerli ve yabancı turist ile karşılaşabileceğiniz, göl manzarası seyrederken eşe dosta denk gelebileceğiniz gizli bir cennet.

Dip not: İnstagram’da bir hikaye paylaştıktan sonra peşpeşe 3 arkadaşımın araması da bunun ispatı olsa gerek diye düşünüyorum.

Yedigöller’de Göller Nasıl Oluşmuştur?

Yedigöller Milli Park’ındaki göllerin tamamı heyelan ve toprak kaymaları sonucunda oluşan set gölleridir. 1965 yılında Milli Park olarak ilan edilen bu havzadaki göller, adeta bir orman denizini anımsatmaktadır.

Göle kayan toprak ve kaya kitleleri yeraltından birbirleri ile bağlantılıdır. Sızıntı şeklinde birbirlerini beslemektedir. Köyyeri mevkisinde, Bizans dönemine ait kalıntılar bulunması, bu bölgenin farklı kültürlere ve uygarlıklara da ev sahipliği yaptığını kanıtlar niteliktedir. Birbirine bağlı olan bu yedi gölün isimleri ise; Nazlıgöl, Sazlıgöl, Büyükgöl, Deringöl, Küçükgöl, İncegöl, Deringöl ve Seringöl’dür.

1500 metre karelik bir göl havzasına sahip olan bu tesis, 2.020 hektarlık orman arazisinin içinde konumlandığından eşsiz bir oksijen kaynağıdır.

Çadır kampı kurmak için Sazlıgöl’ün kenarını seçtik. İnanılmaz güzellikte ve mükemmellikte olan bu havza Ramazan Bayramı sebebi ile oldukça kalabalık olsa da kendimize yer bulmayı başardık ve inanılmaz derecede güzel bir kampı daha tamamlamış olduk.

Kamp sonrasındaki izlenimlerimiz ise oldukça güzeldi. Sosyal tesisler açısından hiçbir tuvalet sorunu yaşamadık. Yeni yapılan tuvaletler ihtiyaçlara cevap verebilecek donanım ve sayıda idi. Kullanışlı ve temiz bir durumda olan tesislere güvenerek hareket edebilirsiniz.

Ormanlık alan içerisinde ağaç toplamak ve yakmak kesinlikle yasaktır. Bu yüzden yakacak ihtiyaçlarınızı önceden tedarik etmeniz ve korunaklı bir şekilde ateşinizi yakmanız gerekmektedir.

Ağaç dallarından düşen yapraklar bile bu izole ortamda gübre olarak kalacağından tabiata zarar vermeden gezmek ve konaklamak tüm insanlığın ortak amacı olmalıdır.

Yeni rotalarda karşılaşmak dileği ile..

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yapınız
Lütfen adınızı giriniz