Tam pansiyon ne demek?

0

Yaz sezonu yaklaşırken erken tatil fırsatlarından yararlanmak isteyen vatandaşlar yoğun bir çalışma içerisine giriyor.

Yarım pansiyon veya tam pansiyon otel seçeneklerinden yararlanmak isteyenler ise ince eleyip sık dokuyor. Daha önce yazmış olduğumuz “Yarım pansiyon ne demek” yazısının yanı sıra şimdi de tam pansiyon otel seçeneğini ele almak istedik.

Tam pansiyon: Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeğinin konaklama ücretine dahil olduğu hizmet konseptidir.

Rezervasyon yaparken tam pansiyon seçen vatandaşlar bu hizmetlere herhangi bir ücret ödemez ancak içeceklere hizmet ödemek zorunda kalırlar.

Tam pansiyon plus ne demek?

Tam pansiyona ek olarak alınacak olan alkolsüz içecekler de bu hizmet türünde ücretsizdir. Yemeğin yanında alabileceğiniz her türlü içecek ücretsizdir.

Tam pansiyon ile tam pansiyon plus konseptinin tek farkı içeceklerin ücretsiz olmasıdır. Her otelde bulunmayan tam pansiyon plus konsepti genel olarak kayak otellerinde veya termal otellerde daha çok tercih edilir.

Rezervasyon sırasında bu kısımları detaylı inceleyerek bilgi sahibi olabilir ve daha iyi bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Her şey dahil ve oda kahvaltı ne demek?

Her şey dahil konsepti daha çok büyük otellerde geçerli olmaktadır. Aktiviteler hariç sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeklerinin yanı sıra alınan içeceklerin de konaklama ücretine dahil olmasıdır.

Tam pansiyon plus ile her şey dahil konsepti hemen hemen benzerlik gösterebilir ancak ülkemizde tam pansiyon plus terimi çok fazla kullanılmamaktadır.

Oda kahvaltı türü ise otel tercihlerinde hizmete sadece kahvaltının dahil olduğu konaklama türüdür.

Bu ufak ayrıntılara dikkat ederek tatilinizi daha güzel geçirebilirsiniz.

Peki tatillerde otel mi villa mı tercih edilmeli?

Yorumlarınızı bekliyoruz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yapınız
Lütfen adınızı giriniz