Ortaçağ’ı yaşatan Brugge

1
Brugge. Kapak: journavel.com

Brugge ile alakalı şehre ilk girdiğinizde eminim Ortaçağ’da hissettirmesi gözünüze çarpacaktır. Kendinizi o kabarık elbiselerin içerisinde hayal edebiliyorsunuz.

Belçika’nın güzeller güzeli şehri Brugge… Belçika’nın başkenti Bruksel’den ulaşım sağlayabilirsiniz. Bruksel Havaalanına indiğinizde tren yolu ile 1 saat sürede Brugge’de olacaksınız.

Ortaçağ mimarisini iliklerinize kadar hissedeceğiniz bir şehir Brugge. Kiliseleriyle, evleriyle, köprüleriyle sizi zamanda yolculuğa çıkaracaktır. Şehrin ortasından geçen kanalları sizi bir masalın içinde hissettiriyor. Bu kanallar günümüzde turistler için eşsiz bir deneyim sunmakta. Denemenizi tavsiye edebileceğim aktiviteler arasında kanal gezisi de mevcut. The Church of Our Lady (Bizim Layd Kilisesi) de mutlaka görmeniz gereken bir başka yer. Ki şehri gezerken mutlaka yolunuz buraya düşecek. Eşsiz bir mimariye sahip bir şehir olarak kendisini gıpta ile izlemenizi sağlıyor Brugge. Asaletini Burg Meydanında 4 yanınızı kaplayan o güzel yapılarında göreceksiniz.

Belçika Krallığı’ndaki Flaman Bölgesinin güzeller güzeli başkenti Brugge. Yıllardır büyümeyen ve sınırlarını hep koruyan yapısı ile sizi kendisine hayran bırakacaktır. Bruge adeta bir misafir gibi hissettirecek. Size çikolatalarını,hediyelik dükkanlarını sunacak. Benim gibi bir çikolata aşığıysanız, Brugge sizi çeşit çeşit çikolataları ile şımartacak. Özellikle The Chocolate Line dükkanı tek kelime harika. Konsepti mükemmel.

Dükkanın içerisinde bir Jeep sizi karşılıyor. Hediye çikolata nereden almalıyım derseniz benim favorim The Chocolate Line. Brugge benim için ekstra bir öneme sahip o da sevdiğim ikinci yiyeceğe de sahip olması. O da PATATES. Patatesin nesi meşhur olabilir ki dediğinizi duyar gibiyim. Ben de giderken aynısını söylemiştim. Ta ki oradaki patatesi ve o muhteşem soslarını tadana kadar. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum çünkü asla pişman olmayacağınıza eminim. Ayrıca patates siparişinizde ‘Belgian Fries’ demanizi tavsiye ederim. Çünkü kendilerine has patatesleri konusunda oldukça hassaslar. Eee patatesi aldık yanına bir Belçika birası olmasın mı derseniz Brugge ‘ün meşhur Jupiter birasını deneyebilirsiniz. Hediye konusunda, hediyelik tasarım birçok dükkan size harika fikirler sunacak. Biz shot bardağı koleksiyonu yaptığımız için shot bardağı almayı ve meşhur dantellerinden almayı tercih ettik.

Günübirlik bir Şubat ayı gezisi olmasına karşılık harika bir deneyimdi Brugge. İlk fırsatımda uzun solukla tekrar ziyaret etmek istediğim nadir noktalardan.

Brugge’de görülmesi gereken yerler

-Brug Meydanı
-Frietmuseum
-Belediye Sarayı
-De Halve Maan Bira Fabrikası
-The Church of Our Lady
-Kanalları
-Brugge Çan Kulesi
-Eski St John Hastanesi (Avrupa’daki en eski hastanelerden biri)
-Minnewaterpark

Önceki İçerikOrmanya Tabiat Parkı nerede ve nasıl gidilir?
Sonraki İçerikDoğayla iç içe konaklama: Fethiye en iyi kamp alanları
Merhabalar. Ben Şevval Dirlik. Yeşil ve mavinin tutkusu beni buraya getirdi. Hep doğanın içinde bütün canlılarla yaşayabileceğim bir dünya ararken önce kamp ile tanıştım. Sonra kampın bana sunduğu ‘evin sırtında’ mantığı ile doğanın güzelliklerinin içinde buldum kendimi. Burada da birçok kamp deneyimimden, gittiğim koylardan, ‘yediğin içtiğin senin olsun gezdiğin yeri anlat’ derler ama ben yediğim içtiğimden de her şeyden sizlere bahsedeceğim. Yurtdışı deneyimlerimi sizlere aktaracağım. Restaurantlar, cafeler, etkinlikler hepsini sayfamda bulabileceksiniz. Bu serüvende birlikte olacağımız için çok heyecanlıyım.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yapınız
Lütfen adınızı giriniz