Kamp ve doğa yürüyüşü için saklı cennet: Boraboy Gölü

0

Doğada saklı cennetlerden Boraboy Gölünü bilmeyen kişilere bütün detayları sunuyorum. Doğu Karadeniz’in Amasya ilinde Taşova ilçesinde Boraboy Köyünde bulunan heyelan set gölü ve çevresinde bulunan tabiat parkı ile doğa severlere huzur veriyor.

Birçok televizyon kanalı tarafından çekimler yapılan, klip çekimi ve diğer etkinliklere ev sahipliği yapan gölde yerel işletme bulunuyor. Gölün bulunduğu köyde yaşayan kişiler burada bulunan ağaç evlerin temizliğinin bakımını yaparken bazı kişiler de gölün içerisinde bulunan restoranda çalışıyorlar. Sabah kahvaltısı öğle yemeği ve akşam yemeğini bu restoranda yiyebilirsiniz. Burada birbirinden güzel yemekler var.

Boraboy Gölü’nde yemek ve konaklama nasıl yapılıyor?

Fiyatlar güncellenmiş olabilir ancak diğer tabiat parkı işletmelerine kıyasla daha makul fiyatlar ile kiremitte yemekler bulunuyor. Kiremitte koyun etini daha önce yemiştim. Hala bulunuyor ise yemenizi tavsiye ederim tadı bir harikaydı. Hiç kokmuyor ve yumuşacık.

Gölde ağaç evlerde konaklama sağlanabiliyor ancak çadırını getiren kişiler için çadır alanı kiralama imkânı da bulunuyor. Bu sebeple kamp seven bir doğacı iseniz bu alternatif konaklama yöntemini de düşünebilirsiniz. Gölde geçireceğiniz iki gün için sizlere güzel bir rota çiziyim ancak öncelikle ağaç evlerin ve çadır yeri kiralama için fiyatları vereyim.

Boraboy Gölü konaklama fiyatları

Gölde ağaçlar arasında tamamen doğa ile iç içe ağaç evlerin günlük kiralama bedeli 200 TL. Arkadaşlarınız ile gideceğiniz durumda bu kişi başı fiyat neredeyse 20 TL ye bile denk gelebilir. Çünkü ağaç evlerin içinde bir oda bir salon ve yatak odası bulunuyor. 8 kişilik konaklama sağlanabilir. Ancak siz biraz şartları zorlarsanız 10 kişi bile kalabilirsiniz. Duş ve tuvalet, TV, mutfak da bulunuyor ki en güzel kısmı bu bence. Çaydanlık, bardak, çatal, kaşık gibi gereçlerinizi sizler evinizden getirmelisiniz. Ağaç evlerde bu araç gereçler sınırlı sayıda bulunuyor. Bütün ağaç evlerin kendine özel barbekü bölümü bulunuyor. Barbekünüzü de özel olarak burada yapabilirsiniz. Balkonlarda masalar da var.

Boraboy Gölü kamp yeri ve ücretleri

Çadır yeri kiralama bedeli ise 40 TL. Çadırınızı kendiniz getiriyorsunuz. Şimdilik gölde çadır bulma imkânı yok ancak ilerde çadır da bulunacaktır. Çünkü göl kendini yeniliyor ve gölün etrafını yeniliyorlar. Daha önce bulunmayan ağaç korkulukları yeni yaptırdılar ve harika bir görünümü var. Ayrıca restorana giden yolda bir Ferhat ile Şirin köprüsü bulunuyor ki herkes burada muhakkak fotoğraf çekiniyor. Eeee Amasya olup Ferhat ile Şirin Köprüsü bulunmasa olmazdı değil mi?

Gölün etrafındaki tabiat parkında mescit ve tuvalet, büfe gibi hizmetler de bulunuyor. Mütemadiyen bir piknik yeri olduğundan istediğiniz gibi çadırda da kalabilir çok güzel iki gün geçirebilirsiniz. Genelde kampçıların uğrak yeri burası. Nerede kalırsanız kalın sizler için yukarıda bahsettiğim bir rotayı çiziyorum şimdi.

Boraboy Gölü’nde yapılacaklar

İlk gün gittiniz ve gölün yeşiline kendinizi fena kaptırdınız. Fütursuzca fotoğraf çekiyorsunuz ve kendinizi de çekiyorsunuz. Şimdiden hafızaya elliden fazla fotoğraf kaydedildi bile. Ama durun lütfen acele etmeyin. Biraz bu havayı içinize çekin. Hemen gidecek olsanız da yine de telefona sarılmadan önce ya da makinenizi çıkartıp çekmeye başlamadan önce sadece bu manzarayı izleyin.

Bir sürü fotoğraf ile bu manzarayı sizlere gösterebilirim. Ancak bunu tam olarak yansıtamam. Harika yeşil, gökyüzü mavi, göle yansıyan ağaçlar ve ağaç ahşap patika yolu… hepsini göstersem de sizin gözlerinizle gördüğünüz zamandaki hissiyatı yaşatamam. O yüzden önerim gittiğiniz zaman sadece on dakika sadece etrafı gözlemleyin. Her yere bakın. Göle ve ağaçlara, ağaçların arasında çeşit çeşit ses çıkartan kuşlara kulak verin. Hepsini ince ince dinleyin sonra artık kalacağınız yeri ayarlamak üzere gidebilirsiniz. Acele etmeyin çünkü fotoğraf için bol vaktiniz olacak. Burada internet çekmediğinden zamanınızı çalacak hiçbir şey olmayacak.

Ağaç evlerden ya da çadır yerinizden birini seçip yerleştiyseniz etrafı gezmek üzere doğaya akabilirsiniz. Doğa bize neden bu kadar huzur veriyor anlıyorum çünkü doğadan geldiğimizi düşünüyorum. Bu konuyu bilahare konuşuruz şimdi gölün etrafını gezelim.

Gölün etrafında O çizerek gezebilirsiniz. Bunun için restoranın bulunduğu kısımdan ağaçların içine giren patika yolu takip edebilirsiniz. Sabah yürüyüşünü böyle yapabilirsiniz. Bu patika yola girmeden gölde yer alan bütün canlılara dair bilgiler bulunuyor. Patika yolu takip ederken çok üst bir noktaya ulaşıyorsunuz. Ağaçların içinden artık nefes nefese kalmışken gölün manzarasını yukarıdan kuş bakışı görebilirsiniz. Ağaçlardan dolayı (iyi ki varlar) restoran kısmı görünmüyor. Ancak gölün büyük bölümünü bu kuş bakışı noktadan görmek mümkün. Buraya giden herkesin burada en az bir kez çekilmiş fotoğrafı bulunuyordur. Buradan artık iniş yoluna girebilirsiniz. Çok dikkatli olun ve korkulukların dışına çıkmayın. Göl çok güzel görünebilir ama gölde yüzmeye çalışan kişilerin sonu maalesef ölüm oldu.

Buradan iniş yolunu yine patikayı izleyerek takip edebilirsiniz. Buradan aşağı indiğinizde düzlüğe yani gölün tam kıyısına ulaşabilirsiniz. Yine patikayı takip ettiğinizde ağaç köprülerden geçerek doğa yürüyüşüne devam edebilirsiniz. Sonra meteorolojinin hava tahmini yapmak üzere kurduğu kontrol noktasına ulaşacaksınız. Burası da gölün en uç kısmı oluyor. Genelde kampçılar buraya kamp kuruyorlar. Burada yukarıya çıkarak O çizmeye devam edebilirsiniz.

Yolun yarısından sonra ağaçlı ahşap patika yol başlayacaktır. En güzel yol bana göre burasıdır. Ben bayıldım yeni yapıldı ve insana çok güzel kareler çekme fırsatı veriyor. Akşam saatlerinde ışık arkaya geldiği için de kareler mükemmel çıkıyor. Restoran kısmı doğu, meteoroloji kontrol noktasının bulunduğu kısım ise batıyı gösteriyor. Bu yüzden en güzel ışıklandırmayı yapmak için sabah saatlerinde uç kısmı akşam saatlerinde ise restoran tarafında fotoğraf çekmek için zaman ayırabilirsiniz. Güzel bir ışıklandırma olacaktır.

Bu ahşap patika yolu takip ederek restorana kadar gidebilirsiniz ancak yine gölün kıyısına inme ve gölü tam olarak karşıdan izleme fırsatınız bulunmaktadır. En güzel kareler yine buradan da çıkacaktır. Burada da dağ evleri bulunmaktadır ve ağaç evler ile fiyatları aynıdır. Yine de fiyat bilgisini gölün işletmesinden alabilirsiniz.

Gölde bir gün böyle geçer mi demeyin geçiyor. Keşfedecek o kadar güzel yerleri var ki ben hayran kaldım. Daha keşfedemediğim birçok yeri bulunuyordur eminim. Ertesi günü de yine güzel doğa yürüyüşü için gölün etrafında bulunan orman iç kısmını tercih edebilir ya da yayla yolunu takip ederek yaylalara çıkabilirsiniz. Harika manzaraları bulunuyor yaylaların da. Aynı zamanda gölün tam olarak üstünden görünüşü yaylalardan mümkün oluyor.

Burada internet hiç çekmiyor ancak yaylalarda neden bilmiyorum ful çekiyor. Eğer internet çeksin demiyorsanız ve doğayı seviyorsanız burada 4 ya da 5 gün geçirebilirsiniz. Çok iyi terapi olacaktır. Her sabah doğa yürüyüşü ile uyanır güzel kahvaltı sonrası hamakta sallanırken güzel bir müzik ile kitap okuyabilirsiniz. Aynı zamanda da birçok kuş türünü görebilirsiniz. Ben gittiğim zaman balıkçı kuşu bir ağaca yuva yapmıştı. Yavruları yumurtadan bile çıkmıştı. Bu olayları yaşamak ve deneyimlemek bana çok çekici geliyor. Gezerken dinleniyor ve ruhumu besliyorum. Siz de böyle düşünüyorsanız ya da kamp için değişik yerler arıyorsanız burayı tercih edebilirsiniz.

Amasya Taşova Boraboy Gölü kamp ve doğa yürüyüşü için sizleri bekliyor. Burayı herkes keşfetmeden siz tadını çıkartın. Ben mütemadiyen 20 yıldır burayı yaşıyor ve keşfediyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yapınız
Lütfen adınızı giriniz