Kadıköy’ün en iyi kahvaltı mekanı: Mill Bakery

0
Kadıköy'ün en iyi kahvaltı mekanlarından: Mill Bakery.

Kadıköy gibi binlerce mekana ev sahipliği yapan bir ilçede yaşadığımdan dolayı, herhalde o civarında sayısını tahmin bile edemeyeceğim kadar çok farklı kafeye gitmişimdir. Normalde dışarıda kahvaltı etmeye çok bayılmıyorum evet, ama bunun asıl sebebi zaten evde de kolaylıkla hazırlanabilecek kahvaltılıkların saçma sapan fiyatlarla sanki çok değişik bir şey varmış gibi müşteriye sunulması. Dolayısıyla biri bana “ya İdil Kadıköy’de nereye gitsek kahvaltıya?’’ diye sorduğunda bir iki mekan dışında çok da bir öneride bulunamazdım genelde. Fakat geçen hafta Yeldeğirmeni’nde Mill Bakery isimli bir mekana gittik ki, i-na-nıl-maz!

Mill Bakery yalnızca birkaç ay önce açıldı ve sanırım açıldığı günden beri gitmek için fırsat kolluyordum. Geçen hafta artık merakıma daha fazla katlanamayacak hale geldim ve hemen gitmeye karar verdim. Bir kere mekanın kapısına geldiğimde şöylece bir durup birkaç saniye kadar içerinin dizaynının güzelliğini hayranlıkla izlerken buldum kendimi. Cidden bakın, bir kafe açsam tam olarak o şekilde tasarlardım. Yani Mill Bakery ve benimkisi resmen ilk görüşte aşk…

Her şey çok sade, içeride bitkiler var, masalar çok rahat ve özellikle kış aylarında bile benim gibi dışarıda oturmaya bayılanlar için süper bir sıcaklığı var dış tarafının. Zaten gitmeden önce defalarca Instagram sayfalarındaki (@millbakery.co) mideyi diğer iç organlara yapıştıracak kadar kazındıran güzel fotoğraflarına baktığım için, az çok ne sipariş edeceğimizi biliyorduk. Aslında sanırım şu an yalan söylüyor sayılırım çünkü hani her gördüğüm fotoğrafa o kadar çok ‘’yuh çok güzel’’ dedim ki gittiğimde kafam çorba gibiydi.

Kolay karar vermemi sağlayan tek şey de kahvaltı yapmamış oluşumdu. Bu sebeple bir tane kahvaltı tabağı(sahanda yumurta, dana jambon, hindi füme, ezine ve çubuk peynir, yeşil zeytin, zeytin ezmesi, cherry domates, mevsim yeşillikleri, bal kaymak, soslu lor, bir adet minik kruvasan, ekmek ve bir adet çay. 30₺ ve bir tane de pancake tabağı(20₺) sipariş ettik.

Öncelikle kahvaltılarının bu kadar çeşitli olması bence çok büyük bir artı. Çünkü mesela ben hem kahvaltı tabağı istiyorum hem de pancake diyelim, ikisini birden bitirebilmem mümkün değilse ikisinden de sipariş verip karşımdakiyle paylaşmak ilk tercihim olur. Nitekim öyle de yaptık, kahvaltı tabağının çeşitliliği sayesinde herkes tabakta kendi sevdiklerini yedi ve üzerine de pancake bölüştük.

Her şeyin ne kadar taze olduğundan bahsetmiyorum bile, sanmıyorum ki benim kendi buzdolabımdakiler o kadar taze olsun asjhdf. Özetle anlayacağınız, kahvaltıları çok net 10/10 ve fiyatı da çok normal özellikle diğer kafelerle karşılaştırdığınızda. Ancak pancake kısmına gelirsek, onun için 10/10 desem çok ayıp ederim çünkü onun en az bi 10 üzerinden 12 puanı vardı. Her yerde çılgın gibi pancake yiyen bir insan değilim o yüzden karşılaştırma yapmak inanın çok güç, ama şimdiye kadar yediğim açık ara en lezzetli pancake olduğuna gerçekten yemin edebilirim. Utanmasam tarifini isteyecektim 😊

Evet iyi hoş biz bunları yedik de, kahvaltı tabağıyla birlikte gelen kruvasanın lezzetini gördükten sonra, bir tık da pişman oldum daha çok kruvasanlı bir şeyler sipariş etmediğime. Fransa’da yenir bu kadar güzeli ancak herhalde. Hem tatlı hem tuzlu kruvasan seçenekleri bulunuyor menülerinde, benim aklım butcher ve orman meyveli kruvasanda kalmış durumda. Bir dahakine de onlara aşık olacağız artık…

Kısaca toparlamak gerekirse Mill Bakery, Yeldeğirmeni’nde kocaman bir hazine değerinde oldu benim için. Sürekli aynı tatlardan, aynı mekanlardan sıkıldıysanız eğer, mutlaka buraya bi’ yolunuzu düşürün derim!

Mill Bakery nerede?

Mill Bakery Kadıköy Yeldeğirmeni’nde yer alıyor. Aşağıdaki adres üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz.

Rasimpaşa, Yeşilay Sk. No:2/C, 34716 Kadıköy/İstanbul

Mill Bakery’e nasıl gidilir?

Kadıköy metro durağında indikten sonra ortalama 10 dakika yürüyüş mesafesinde. İster vapurla, ister metro ile isterseniz de özel aracınızla çok kolay bir şekilde gelebilirsiniz.

Sizler de Kadıköy’de kahvaltı nerede yapılır diye araştıranlardansanız sizi Mill Bakery’e bekleriz 🙂

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yapınız
Lütfen adınızı giriniz