Instagram takipçilerinizi ve etkileşiminizi artıracak 21 uygulama

3

Her geçen gün kullanıcı sayısı artan ve son rakamlara göre 1 milyar kullanıcıyı geçen Instagram’da pazarlama stratejileri de değişiyor. Sahte beğenileri ve takipçilerini de düşüreceğini açıklayan sosyal medya platformu Instagram’da yenilikler ise devam ediyor.

Takipçilerinize sunacağız etkili görsellerin yanı sıra kullanıcılarınızla etkileşimi artırabilecek yöntemler de bulmanız gerekmektedir.

Hem takipçilerinizi artırabileceğiniz hem de etkileşim oranınızı yükseltebileceğiniz 21 uygulamayı sizler için derledik.

Görsel düzenleme #: Instagram fotoğraf düzenleme programları

Instagram’da başarılı olmak için kullanıcılara maksimum kalitede fotoğraflar sunmanız gerekmektedir. Herkesten farklı ve olabildiğince özgün olmalısınız. Bu bakımdan baktığınızda ortaya en çok kullanılan birkaç Instagram uygulaması çıkıyor. Hem filtre hem de parlaklık ayarlarıyla fotoğraflarınızı belirli bir konsepte uydurabilirsiniz.

VSCO

Instagram ile haşır neşir olan herkes bu ismi hemen hemen duymuştur. Fotoğraflarınızı bu uygulama sayesinde düzenleyebilirsiniz. Hem ücretsiz hem de ücretli versiyonu bulunmaktadır. Birçok özelliği ise maalesef ücretli versiyonda kullanılmaktadır.

 

 

VSCO cam nasıl kullanılır: Fotoğraflara erişim izin verdikten sonra yukarıdaki görselde de görüldüğü üzere (+) işaretine basarak görseli ekleyebilirsiniz. Daha sonra ise düzenlemek istediğiniz fotoğrafın filtrelerini, ışıklarını ve parlaklık seviyelerini değiştirerek istediğiniz görünüme çevirebilirsiniz.

 iOS

Android 

Snapseed

Bir diğer uygulama ise Google tarafından sunulan Snapseed uygulamasıdır. Bu uygulamanın da kullanımı oldukça basittir.

 

Snapseed nasıl kullanılır: Snapseed düzenleme açısından teknik kısımlar da sunmaktadır. VSCO ile de kullanılabilir. İlk olarak filtre uyguladığınız fotoğrafı seçerek Snapseed aracılığı ile bunu düzenleyebilirsiniz. Parlaklık veya düzenleme kısımlarını bu araç ile de gerçekleştirebilirsiniz.

iOS:

Android:

Over ( Instagram font uygulaması )

Pazarlama stratejileri her geçen gün önem kazanırken paylaşımlara farklılık katmak ise sizi bir adım öne çıkarıyor. Instagram pazarlama araçlarında görünür olmak istiyorsanız Over uygulamasını kullanabilirsiniz. Instagram’a metin ve grafik ekleme konusunda büyük bir avantaj sağlayan uygulama ile artık siz de farklısınız.

Over nasıl kullanılır: Fotoğrafınızı ekledikten sonra birbirinden farklı fontlar ile istediğiniz tasarımı gerçekleştirebilirsiniz. Grafik tonları ile kullanıcılarınıza hitap eden tasarımlarla mükemmel bir görünüm elde edebilirsiniz.

iOS:

Android: 

Paylaşımlar #: Harika tasarımlarınızı paylaşın

Fotoğraflar veya videolar Instagram’da kitlenizi elinizde tutabilmek adına en büyük yardımcınız olacaktır. Fotoğraf düzenleme araçları ile tasarladığınız fotoğrafları artık paylaşma vakti.

Instagram’da gönderinin en çok etkileşim alacak saatler

Kendinize bir taslak hazırlayın. Yapılan araştırmalarda her gün düzenli saatlerde yapılan paylaşımların daha çok etkileşim aldığı görülmektedir.

Bunun için Later uygulamasını kullanabilirsiniz.

 

Bu uygulama ile paylaşımlarınızı her gün belirli saatlerde paylaşabilir veya zamanlayabilirsiniz.

Later nasıl kullanılır: Düzenlemiş olduğunuz fotoğrafları seçerek listeye aktarabilir ve zamanlayabilirsiniz. Hem masaüstü hem de mobilde kullanabilirsiniz.

Yarışmalar #: Instagram çekiliş programları

Instagram’da çekilişler yaparak takipçilerinizi artırabilirsiniz. Instagram takipçi artırma programlarından bazılarını ise derledik.

WooBox

Instagram’da kolay takipçi kazanma yöntemlerinden bir tanesi de son zamanlarda yapılan çekilişlerdir.

Hedef kitlenize uygun yapacağınız çekilişler ile takipçilerinizi artırabilirsiniz.

Bunun için ise en uygun araçlardan bir tanesi WooBox.

 

WooBox nasıl kullanılır: Facebook hesabınızla giriş yaptıktan sonra Promosyonlar >> Çekilişler sekmesinden yarışmalarınızı düzenleyebilirsiniz.

Wishpond

Kullanımı WooBox’a benzeyen bu uygulama yine işletmelere ya da bireysel profillere çekiliş yapma şansı sunuyor.

Bu program üzerinden yarışmalara özel tasarımlar da oluşturabilirsiniz.

 

Wishpond nasıl kullanılır: Hesap oluşturduktan sonra yeni kampanyalar oluşturabilirsiniz. Yarışmaya ait tüm verileri ve analizleri bu uygulama üzerinden görebilirsiniz.

Ücretli bir uygulama olmasına karşın 14 günlük deneme sürümü de sunuyor.

14 günlük deneme süresi: https://www.wishpond.com/pricing

 

Paylaşım zamanları #: Gönderileriniz için en uygun zaman dilimini bulun

Instagram algoritması diğer mecralara göre çok daha farklı çalışmaktadır. Hemen hemen tam çözülmese de bu konuda Instagram da işletmelere kolaylıklar sağlamıştır.

En ideal paylaşım saatini, kullanıcıların nereden geldiğini ve etkileşimleri işletme hesaplarınızdan görebilirsiniz.

Bu bize büyük bir avantaj sağlamaktadır. Etkileşim oranını artırabilmek adına bu bilgileri kullanabiliriz.

Etkileşim oranı ne kadar çok artarsa Instagram keşfete girme olasılığı ise oldukça artacaktır.

Instagram istatistikleri

İstatistikler sayesinde büyük geri dönüşler elde edebilirsiniz. Burada herhangi bir ücret ödemeden tamamen Instagram’ın sunduğu özelliklerden faydalanabiliriz.

Görselden de görüleceği üzere kullanıcılarınızın en çok hangi saatte aktif olduğunu gün gün görebilirsiniz. Böylelikle etkileşim oranınız artacaktır.

Doğru zamanda yapacağınız paylaşımlarla takipçi sayınız düşükse bile böyle rakamlara ulaşabilirsiniz.

Instagram istatistiklerine nasıl ulaşabilirsiniz: Instagram’a giriş yaptıktan sonra profilden ‘İstatistikler’ sekmesine gidebilirsiniz. Buradan sayfanızla ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Hedef kitle sekmesinden ise kullanıcılarınızın en çok hangi saatte aktif olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz.

Zamanlama

Yukarıdaki bahsettiğimiz özelliklerden bir tanesi yine burada devreye giriyor. Zamanlama özelliği ile meşgul olsanız dahi sistem sizin adınıza hazırlamış olduğunuz paylaşımları gerçekleştirebilir.

Hikayeler #: En iyi hikayeler ile görünür olun

Instagram hikayeleri tamamen yeni bir strateji pazarına dönüştü. Gösterilen ilginin ardından ise Instagram haliyle yeni video sistemi olan IGTV’yi kurarak pazarlamacılara büyük bir olanak tanıdı.

Instagram hikayeler ise daha fazla takipçiler kazanabilirsiniz. Kullanacağınız etiketler veya paylaşımlar ile ilgi çekebilirsiniz.

Bunun için ise birkaç programa ihtiyacınız olabilir.

Storeo

Bu program videolarınızı bütünleştirmeniz konusunda size yardımcı olabilir. Birkaç kez 15 saniyelik videolar paylaşmak yerine bu araçla videolarınızı tek bir video altında toplayabilirsiniz.  Aynı zamanda tam tersi de olabilir.

 

Storeo nasıl kullanılır: Uygulamayı indirdikten sonra kütüphanenizden video yükleyin ve kaydedin. Videonuzu 15 saniyelik klipler haline getirmek için “Dışa aktar” sekmesini kullanın.

Bu aşamadan sonra ise videolarınızı hikayelerinizde paylaşabilirsiniz.

Not: Ücretli bir uygulamadır. Uygulamadaki logoyu kaldırabilmeniz için 9.99 dolar karşılığında yükseltme yapmanız gerekmektedir.

Bumerang

Hemen hemen hepimizin kullandığı özelliklerden bir tanesidir. Bu uygulama ile birlikte birbirinden güzel Instagram hikayeleri oluşturabilirsiniz.

Canva

Canva yine Instagram hikayeleri oluşturabileceğiniz bir programdır. Fotoğraflarınız üzerine yazılar yazabilir ve onlara farklı tasarımlar yükleyebilirsiniz.

 

Canva nasıl kullanılır: Uygulamayı indirdikten sonra galerinizden fotoğraf yükleyebilirsiniz. Daha sonra ise şablonlar aracılığı ile veya hayal gücünüze göre mükemmel tasarımlar oluşturabilirsiniz.

Uygulamanın ilk hali ücretsiz ancak yükseltme yapmak isterseniz de cüzi miktarlarda ödeme yaparak yükseltebilirsiniz.

iOS:

Pixelgarde

Bu uygulama ile Instagram hikayelerinde paylaşacağınız fotoğrafların ve videoların tarihlerini değiştirebilirsiniz.

Yani daha çekmiş olduğunuz bir fotoğrafa ait coğrafi konumları, etiketleri veya tarihleri kaldırmanıza olanak sağlıyor.

 

Nasıl kullanılır: Kütüphaneden seçtiğiniz bir fotoğrafı “Düzenle”  dedikten sonra “Tarih ve Saati Değiştir” butonlarını kullanarak düzenleyebilirsiniz.

iOS: 

Hastaglar #: Instagram’ın en popüler hastagleri

Instagram’da başarılı olabilmek adına hastagler ( etiketler ) kullanabilirsiniz. Yeterli etkileşim aldığında ise o etiketi kullanan kişilerle etkileşim halinde olabilirsiniz. Instagram’ın popüler Instagram etiketlerine ulaşmak için ise birkaç programdan faydalanabilirsiniz.

Display Purposes

Bu uygulama sayesinde topluluğunuzda bulunan kişilere doğrudan ulaşabilirsiniz. Seyahat sayfasına sahipseniz gezen, kamp yapan veya doğayla iç içe olan insanları bir sayfada buluşturabilirsiniz.

Bu program sayesiyle de ilgili olan tüm etiketleri tek bir site üzerinden görebilirsiniz.

 

Nasıl kullanılır: Siteye giriş yaptıktan sonra siyah alana türevlerini bulmak istediğiniz etiketleri yazmanız yeterli olacaktır. Sistem size otomatik olarak Instagram’da en popüler etiketleri gösterecektir.

Kullanımı ise tamamen ücretsizdir.

Site için tıklayınız

Focalmark

Bir diğer etiket bulma araçlarımızdan bir tanesi de Focalmark. Bu uygulama sayesinde yine konunuzla ilgili en çok aranan etiketleri bulabilirsiniz.

Diğerinden farkı ise bunu kullanabilmeniz için mobil uygulamayı indirmeniz gerekmektedir.

 

Focalmark nasıl kullanılır: Bu uygulamayı kullanabilmeniz için iOS ya da Android uygulamalarından birini indirmeniz gerekmektedir.

Daha sonra ise karşınıza çıkan ekrandan merak ettiğiniz tüm etiketleri çok kolay bir şekilde toplayabilir ve gönderinizde paylaşabilirsiniz.

Android:

AutoHash

Yine mobil uygulama üzerinden gideceğiz. Şu anda Android cihazlarda aktif olarak kullanılan bu uygulama etiketleri kendisi belirlemektedir.

 

AutoHash nasıl kullanılır: Uygulamayı indirdikten sonra paylaşmak istediğiniz görseli kütüphanenizden seçiniz. Sistem fotoğraftaki nesneleri algılayarak sizin yerine en uygun etiketleri belirliyor.

Android için:

Web sitenizden faydalanın #: Instagram gönderilerini web sitenizde yayınlayın

Instagram gönderilerinizi websitenizde yayınlayabilir ve popüler hale getirebilirsiniz. Trafik alan bir sitenizin görünen bir köşesinde Instagram gönderilerinizi paylaşabilirsiniz.

Juicer

Bu uygulama ile tam da istediğiniz gibi son gönderileri ve sitenizde gösterebilirsiniz. WordPress kullanıcılarına bile çok kolaylıklar sunan bir sistemdir.

 

Juicer nasıl kullanılır: Bir hesap açarak tüm uygulamaları buradan gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonrasında ise embed koduyla sitenize ekleme yapabilirsiniz.

WordPress eklentisi için:

Web:

Feed Them Social

Kullanışı bakımından Juicer gibi olan bu uygulama da Instagram, Facebook, Twitter ve Pinterest gibi sosyal medya araçlarını oluşturmanızı sağlıyor.

 

Feed Them Social nasıl kullanılır: WordPress üzerinden kullanacaksanız uygulamayı indirebilir ve sosyal hesaplarınızı bağlayabilirsiniz.

Sistem size ekleyebileceğiniz kısa kodlar verecektir. Bunlar aracılığı ile kullanabilirsiniz.

Web:

Trafik çekin #: Instagram üzerinden sitenize trafik çekme

Instagram’ı satış amacıyla kullanıyorsanız siz de Instagram üzerinden E-ticaret sitenize trafik çekmeyi mutlaka denemişinizdir. Eğer yeterince verim alamadıysanız size önereceğimiz birkaç uygulamayı da kullanmayı düşünebilirsiniz.

Linktree

Bu uygulama sayesinde trafiğinizi optimize edebilirsiniz. Ücretsiz bir araçtır. Kullanımı basit olan bu araç sayesinde sitenize trafik gönderebilirsiniz.

 

Linktree nasıl çalışır: Uygulamayı Instagram hesabınıza bağladıktan sonra biyografinizde paylaşmak üzere bir link edinirsiniz.

Daha sonra Linktree üzerinden ise görünümü özelleştirebilir ve kişiselleştirebilirsiniz. Orijinal tasarımlarla kullanıcıları memnun edebilirsiniz.

Web:

Linkin.bio

Trafik çekme olanaklarınız kısıtlı olduğundan alternatif araçlara ihtiyaç duyabilirsiniz. Burada yine Later.com’un araçlarından biri olan Linkin.bio uygulamasından faydalanabilirsiniz.

 

Linkin.bio nasıl kullanılır: Sisteme giriş yaptığınızda profilinizi istediğiniz gibi tasarlayabilirsiniz. Profil özelleştiğinde ise kullanıcılar farklı tasarımlara ait sayfalar göreceklerdir.

Instagram analizleri #: Instagram’ın analiz nimetlerinden faydalanın

Analizlerden faydalanarak daha çok takipçi kazanabileceğinizden bahsetmiştik.

Kitleleri anlayarak onları yönlendirmek, onlara yönelik stratejiler belirlemek ve tüm çalışmaları bu analizlere göre uyarlamamız gerekmektedir.

Analizleri yorumlayabilmek için ise birkaç programa ihtiyacımız olacak.

SimplyMeasured

Bu uygulama aslında sadece Instagram için tüm sosyal mecralarınızı sorgulayabilmek adına büyük bir imkan sunmaktadır.

 

SimplyMeasured nasıl kullanılır: Sisteme demo isteğinde bulunarak ulaşabilirsiniz. Daha sonra ise hangi sayfanın verilerine ulaşmak istediğinizi seçmelisiniz.

Sistem size analizleri en doğru şekilde sunacaktır. Uygulamadan daha fazla yararlanmak isterseniz de üyeliğinizi yükseltmeniz gerecektir.

Later Instagram Analytics

Son olarak ise ücretsiz bir uygulama olan Later’ı kullanabilirsiniz.

 

Later Instragram Analytics nasıl kullanılır: Son üç aylık verileri sunan Later, hesabınızda gerçekleşen beğenileri, yorumları ve etkileşimleri size sunmaktadır.

Hangi fotoğrafın daha çok performans gösterdiğini ve hangisinin daha iyi olduğunu bu analiz ile görebilir buna göre stratejiler gerçekleştirebilirsiniz.

Web: 

Instagram takipçilerinizi artırabileceğiniz ve etkileşiminizi yükseltebileceğiniz bu 21 uygulamadan size en uygun olanları seçebilirsiniz.

Doğru bir strateji ile Instagram’da daha görünür olacaksınız.

3 YORUMLAR

  1. Bu tarz rehberlik tadında paylaşımları görmek hoş, sosyal medya konusunda ilgilenen arkadaşlara tavsiye olarak ileteceğim.
    Teşekkürler, elinize sağlık.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yapınız
Lütfen adınızı giriniz