Instagram karanlık mod ayarları ve eski sürüme dönüş

3

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Instagram tarafından güncelleme yapıldı ve karanlık mod aktif edildi. İlk olarak Android sistemine sahip cihazlara gelen güncelleme son olarak da iOS cihazlarında da aktif edildi.

Yapılacak birkaç adımla birlikte sizler de hem iOS hem de Android cihazlarınızda çok kolay bir şekilde Instagram’ın karanlık modunu aktif edebilir ya da eski sürümüne döndürebilirsiniz.

Karanlık mod nedir?

Instagram tarafından yapılan güncellemeyle birlikte getirilen karanlık mod, gözü yormayan ve ışığı daha az kullanmaya yönelik getirilen bir özellik. Bu sayede Instagram’ı daha aktif bir şekilde kullanabilirsiniz.

Android cihazlarda Instagram karanlık mod nasıl aktif edilir?

İlk olarak cihazınızın son güncellemeyi alması gerekmektedir. Google Play üzerinden Instagram’ın son güncellemesini gerçekleştirdiğiniz takdirde cihazınıza göre karanlık mod ayarını yapabilirsiniz.

Android cihazınızda karanlık modu etkinleştirmek için, Ayarlar‘a, ardından Ekran‘a, ardından Gelişmiş‘e gidin ve ardından Cihaz tema menüsünden Karanlık‘ı seçin. Bu işlemin ardından Instagram’ın karanlık modunu aktif olarak kullanabileceksiniz.

Bir diğer seçenek ise Google Play üzerinden Beta sürümlerine katılabilir ve tüm güncellemeleri önceden siz deneyebilirsiniz.

Samsung, Huawei, Xiaomi gibi Android yüklü cihazlar bu yöntemle gelen güncellemeyi hemen deneyebilir.

Android cihazlarda Instagram karanlık moddan aydınlık moda nasıl dönülür?

Karanlık modu benimsemeyenler haliyle eski haline döndürmek isteyebilirler. Yıllardır alışkanlık haline getirdiğimiz aydınlık moda dönmek de yine birkaç basit işlemle yapılabilecek.

Android cihazınızda karanlık modu pasifleştirmek için, Ayarlar‘a, ardından Ekran‘a, ardından Gelişmiş‘e gidin ve ardından Cihaz tema menüsünden Aydınlık’ı seçin. Bu işlemin ardından Instagram’ın aydınlık modunu aktif olarak kullanabileceksiniz.

Not: Bu işlemleri gerçekleştirebilmeniz için Android Pie (9.0) veya daha yeni bir Android sürümüne sahip olmalısınız.

 

iOS yüklü cihazlarda Instagram karanlık mod nasıl yapılır?

iOS işletim sistemi yüklü cihazlarda ( iPhone ve iPad ) Instagram’ın karanlık modunu çok daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Instagram’ın son güncellemesini almayı da unutmayın.

Not: Güncellemeyi alabilmeniz cihazınızda iOS 13. sürümünün yüklü olması lazım.

Instagram karanlık modunu aktif etmek için:

Ayarlar sekmesi üzerinden Ekran ve Parlaklık sekmesine tıklayın. Karşınıza açılan sayfadan Koyu seçeneğini işaretleyin.

Instagram’ı karanlık modda şu anda kullanabilirsiniz.

Yüklediğinizde karşınıza böyle bir görüntü çıkacak. Yönetmiş olduğum @simdiburadaolsak sayfasından bir görüntüyü de buraya bırakmış olalım. Karanlık moda geçip geçmeyeceğinize böylelikle karar verebilirsiniz.

iOS yüklü cihazlarda Instagram aydınlık moda nasıl dönülür?

Ayarlar sekmesi üzerinden Ekran ve Parlaklık sekmesine tıklayın. Karşınıza açılan sayfadan Açık seçeneğini işaretleyin.

Böylelikle karanlık moddan aydınlık moda dönüş sağlamış olacaksınız.

Not: Otomatik seçeneğini kapatmazsanız akşam saatlerinde Instagram yeniden karanlık modda aktif olarak kullanılacak.Sürekli açık ya da kapalı modda kullanmak istiyorsanız otomatik seçeneğini ona göre ayarlayabilirsiniz.

Siz Instagram’ın karanlık modunu nasıl buldunuz? Yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

 

3 YORUMLAR

  1. Ssmsung s7 kullanıyorum instagram karanlik modu beyaz yapamıyorum. Denedim ama eksik yazdiklariniza ulaşamıyorum. Lutfen yardim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yapınız
Lütfen adınızı giriniz