Burgazada’da gezilecek yerler ve kamp rehberi

0

Merhabalar, bu yazımızda kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biri olan Burgazada’yı anlatacağız sizlere. Ulaşımının nasıl olduğu, alışveriş yapacaksanız da ücretlerinin neler olduğunu ve görmeden dönmemeniz gereken yerleri tek tek listeledik.

 

Burgazada’ya Nasıl Gidilir?

İstanbul’daysanız işiniz çok kolay Eminönü, Kadıköy ya da Bostancı’dan Burgazada’ya deniz yolu ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bindiğiniz noktaya göre maksimum 1 saat gibi bir sürede Eminönü’nden,45 dk süre ile Bostancıdan ulaşım sağlayabilirsiniz. Özellikle güzel bir havaya denk geldiyseniz vapur yolculuğu çok keyifli oluyor.

Burgazada’da ulaşım

Fayton turu,bisiklet kiralama ve bol bol yürüyüş seçenekleriniz bulunmakta.Gezinti Yolu Caddesi üzerinde Ertan Bisiklet diye bir yer gördüm, ben yürüyerek gezmeyi tercih ettim ama en azından oradan kiralandığını söyleyebilirim.İskeleden yürüyerek 5 dk uzaklıkta bulunmakta.

Burgazada’da alışveriş

Adada A101, BİM, ŞOK, EKOMİNİ gibi marketler bulunmuyor.Gördüğüm kadarıyla 3 tane market bulunmakta;bildiğim bazı fiyatları size söyleyeyim;-küçük su; 2,5 TL -5 LT su;5 TL –kiraz kg; 15 TL –şeftali kg;8 TL … yani kısacası kamp yapmak isteyenler daha hesaplı olsun diyorlarsa yiyeceklerini yanlarında getirmeliler diye düşünüyorum;

Burgazada’da gezilecek yerler

-SAİT FAİK MÜZESİ

Saik Faik’in ölümünden sonra yaşadığı köşk müze haline getirilmiştir.Müzeyi Pazartesi ve Salı günler, hariç ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.Ancak kalabalık grup,okul gezileri vs gibi durumlarda önceden rezervasyon almak gerekiyormuş.

Ek olarak müze içindeki bir oda ‘Saik Faik’e mektup yazmak ister misiniz?’ diyerek sizi içeriye davet ediyor.Dileyen kişiler buraya mektup yazıp bırakabiliyor.Aynı zamanda yıllarca yazılmış mektupları arşivde inceleyebilirsiniz.

Konum olarak ise iskeleye 20 dk,Ayios Loanis kilisesine ise 2 dk yürüme mesafesinde bulunuyor.

-AYA YANİ KİLİSESİ

-AYA YORGİ GARİBİ MANASTIRI

-HRİSTOS MANASTIRI

-BURGAZADA CAMİİ VE ADALAR CEMEVİ

-SÜT KOYU

-MADAM MARTA KOYU;İskeleden sonra aşağı yukarı 30 dk yürüme mesafesinde bulunmaktadır.

Adada kamp yapmak mümkün mü?

Üzülerek yakındığım bir konuyu size açıklamak istiyorum; Maalesef ki adadaki tüm koylar şuan özel mülkiyet olmuş durumda.Bu yüzden denize gireceğiniz alan bile kısıtlı bulunmakta.

Madam Marta Koyu’nun adadaki kampçıların gözde yeri olduğunu gitmeden önceki araştırmalarımda öğrenmiştim.Ama 6 ay önce burasıda özel mülkiyet olmuş,ücretini ödediğiniz taktirde bu koyda kamp yapabilirsiniz.Ücretlere gelirsek;biz gündüz gittik çadır başı 50 TL aldılar ama akşam gelenlerden kişi başı 25 TL alındı.Hizmete dahil olanlar ise sadece;wc ve telefon şarj etme imkanı.Şezlong ve şemsiyenin her biri ise 10 TL fiyatında.Ancak bana sorarsanız kafa dinlemek için uygun bir yer değil.Çünkü çadırlar yakın oluyor ve her çadırdan ayrı bir yüksek sesle müzik dinleniyordu.Yani anlayacağınız gürültü çok fazlaydı.Alanda ateş yaktığınız anda görevliler gelip uyarıyorlar.Küçük tüpte yemek vs yapabilirsiniz.Kamp alanının genel temizliğine bakacak olursak da girişte bulunan küçük çöp yığını dışında sorun yoktu.

Burgazada’nın bir çok yerinde ormanda kamp yapmak ve ateş yakmak yasaktır yazısıyla denk gelebilirsiniz. Bu özel işletmeler dışında pek bir kamp yapacak alan olmuyor tabi kuralları çiğneyip gizli bir şekilde yapabilirsiniz de. Ben Madam Marta Koyu’na inen patika yolun köşesindeki düzlük alanda çadır kuranlara denk geldim.

Ek bilgi olarak söylemekte yarar var ;denizi taşlık ve çok yosunlu.Madam Marta Koyu’nun sonlarına doğru kumsal bir alan bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yapınız
Lütfen adınızı giriniz