Akdeniz’de denize girilebilecek en güzel ve en iyi plajlar

0
Denizi berrak muhteşem plajlardan bir tanesi.

Akdeniz Bölgesi’ndeki plajlar herkesin gözlerini kamaştırır. Burada bulunan plajların her yıl binlerce kişiyi ağırladığını biliyor muydunuz? Hepsini sizler için bir araya getirdik. Aşağıda geçen bütün plajlara gitmedik. Hepsini uzun araştırmalar sonucu bir araya getirdik. Bu yüzden gittiğiniz ve hakkında detaylı bilgi sahibi olduğunuz yer ile ilgili bize yorumlarınızı bildirebilirsiniz. Türkiye’nin plajları sadece Akdeniz’de değil her köşede farklı güzellikle bulunuyor. En güzel ve en iyi plajlardan bazıları da burada belirtilenler.

Akdeniz’in en iyi plajlardan biri olan Çıralı Plajı.

Çıralı Plajı  

Çıralı plajı çok güzel manzarası var. Ayrıca burada güzel bir de antik kent bulunuyor. Bu bölgenin insana farklı gelen tarafı doğasının ‘el değmemiş’ tabirini çok iyi taşıması. Plajı güzel denizi de harika ancak plajda kum değil taşlar bulunuyor. İzole tatil için burası tercih edilebilir.

Denizi berrak muhteşem plajlardan bir tanesi.

Adrasan Plajı 

Çıralı ile aynı bölgede burası da. Çok güzel ve el değmemiş bir tabiata sahip. Ulaşımın zor olmasının bunda etkisi var. Gidilesi, görülesi yerlerden.

Herkesin en azından bir kere fotoğrafının bulunduğu muhteşem yer: Kaputaj Plajı

Kaputaş Plajı  

Kaputaş her yıl binlerce kişiyi ağırlamasına rağmen temizliğini ve güzelliğini asla yitirmiyor. Çok tercih edilen yerler bende bıkkınlık hissi veriyor. Burada denize girmeyi çok istemiyorum. Ancak gidip şöyle bir bakma isteği var. Ayrıca o güzel manzarasını da fotoğraf arşivime almak isterim.

Kişiye özel villa otel önerilerimiz için tıklayın

Konyaaltı Plajı 

İşte geldik meşhur yere. Adından en çok söz ettiren bir Akdeniz plajı. Ajanslarda hep görüyoruz. Konyaaltı plajında tedbirler göz ardı edildi  bla bla…. İnanılmaz kalabalık oluyor hafta sonları. Hiç Konyaaltı plajına gidiyim gibi bir düşüncem yok. Ancak ücretsiz plaj olması ve buraya yolunuz düşerse aklınızda bulunması için ekliyorum. Belki hafta içi günlerde tercih edebilirsiniz. Ne zaman daha tenhadır bilmiyorum. Bilenler yorumda belirtebilir.

Kleopatra Plajı  

Akdeniz Bölgesi’ndeki tercih edilecek güzel plajlardan biri de bu güzide adresimiz. Hakkında çok bilgi sahibi olmamakla beraber yine rehber olmak isteyenler eklemelerini yorum kısmına yapabilir diyelim. Görünüşü ve manzarası harika.

En güzel adreslerden birisi de Patara Plajı.

Patara Plajı  

Patara güzel kumlu tepeleriyle meşhur. Bizi Instagram’da takipçilerin en çok etiketlediği yerlerden aynı zamanda. Burayı çok ama çok merak ediyorum Koronavirüs salgını olmasaydı bu sene gideceğim duraklar arasındaydı. Maalesef liste ertelendi. Antik kentini ve plajı görmelisiniz. Yolunuz böyle güzel yerlere düşsün.

Mermerli Plajı 

Mermerli plajı da Akdeniz’de tercih edilecek güzel yerlerden biri. Görmeye keşfetmeye değer. Denize girmek için mermerli plajını da tercih edebilirsiniz.

Akçagerme Plajı 

Kaş’ta yer alan plaj çok güzel bir görünüme sahip. Plaj içerisinde çok güzel aktivite alanları da var. 2010 yılında da mavi bayrak alan güzel bir plaj. Bu yüzden tercih edilir nitelikte. Kaş merkezden geçen minibüslerle plaja ulaşabilirsiniz.

Sosyal mesafeye uygun oteller için tıklayın

Lara Plajı  

Kumsalı geniş ve ince kumlu bir plaj burası. Bu sebepledir ki en çok tercih edilen Akdeniz plajları arasında gösterebiliriz. Konyaaltı Plajına da 23 kilometre uzaklıkta yakın bir konumda bulunuyor. Plajda kamp kurmak için de alanlar bulunuyor.

Büyük Çakıl Plajı  

Yine kamp kurabileceğiniz yerlerden biri burası. Çok güzel denizi bulunuyor. Güzel bir tatil için tercih edilebilir. Manzarası da görmeye keşfetmeye değer.

Küçük Çakıl Plajı  

Küçük çakıl plajı soğuk suyu ile meşhur ve keşfedilmeyi bekleyen bir koyda yer alıyor. Tabelası yok bu yüzden bulması da biraz zor bir yer ancak Hükümet Caddesi üzerinde birine sorarsanız size tarif edebilir. Bu dönemde izole tatil için tercih edilecek nadide bir yer.

Çınarlar Plajı  

Plajlar diyarı Kaş’ta yer alan diğer bir güzide adres Çınarlar Plajı oluyor. Listede yer alıyor çünkü her yerde bahsedilen güzel bir konumda. Tercih edebileceğiniz plajlar arasına burayı da ekleyebilirsiniz.

Kaş Belediyesi Halk Plajı  

Her zaman için halk plajları daha ekonomik bir tatil için tercih edilebilir yerlerdendir. Çok güzel bir denizi bulunan Kaş Belediyesi Halk Plajı’nı tercihleriniz arasına alabilirsiniz.

Olympos Plajı  

Plajı çok güzel ancak taşlarla bezeli. Yıllar önce gittiğimiz bir yerdi. Ağaç evlerde kalmış ve buraya yürümüştük. Çok güzel bir yolu var. Çevresinde antik kent bulunuyor biliyorsunuz yakın bir zamanda da bu antik kentin doğanın içerisinde bulunan alanın yapılaşmaya açılacağı konuşuluyordu. En son olarak Turizm Bakanı çıkıp buranın bozulmasına müsaade etmeyeceğiniz söyledi. Düzenleme yapılıyor ancak son durumda ne olacak bilinmiyor. Umarım güzelliğini kaybeden yerlerden olmaz. Harika bir suyu var ve tertemiz.

Yumurtalık Plajı  

Sıcak geçen yaz günleriyle meşhur olan bir ilimiz Adana’da yer alıyor Yumurtalık Plajı. Bu sebeple de Adana’da en çok ziyaret edilen yerlerden biri burası. Mavi bayrak sahibi bir plaj olmasının da bunda etkisi var. Çevredeki otel ve pansiyonlarda konaklama sağlayabilirsiniz. Çevrede kamp yapılacak yerler de bulunuyor. Keyifli bir tatil yapmak ülkemizde oldukça kolay.

Düşük bütçe ile İstanbul’da yapılabilecek şeyler

Kalkan Halk Plajı  

Mavi bayraklı plajlardan biri burası. Halk plajı olması sebebiyle gayet ekonomik. Bu yüzden tercih edilebilecek en iyi plajlardan biri. Berrak ve serin sulara sahip olan Kalkan Halk Plajı2nda yılın 9 ayı yüzebilirsiniz.

İnceboğaz Plajı 

Antalya’da yer alan plaj Çukurbağ Yarımadası yolu üzerinde yer alıyor. Harika bir görünüme sahip. Güneşin içinizi ısıtan ışınlarını burada en iyi haliyle hissedebilirsiniz. Diğer plajlara göre daha ılık bir suya sahip. Ayrıca sığ sulara sahip olduğu için çocuklu ailelerle çok tercih ediliyor.

Keykubat Plajı 

Alanya Limanından başlayan plaj Oba Çayı’nın denize döküldüğü yere kadar devam ediyor. Genellikle kumsaldan oluşan bir plaj olduğu için rahatlıkla yürünebilir. Mavi bayraklı plajlar arasında yer alan Keykubat Plajı’na ulaşım da oldukça kolaydır.

Nar Plajı 

Nar Plajı da Akdeniz’de Antalya’da bulunuyor. Tercih edilebilecek nitelikte güzel plajlardan biri. Hakkında daha fazla bilgi sahibi olan kişiler yorumlarda belirtebilir.

İncekum Plajı  

Suyu pırıl pırıl kumları tertemiz güzel bir plaj burası da. Marmaris’te yer alıyor. Plaja geldiğinizde çevreyi de mutlaka keşfetmelisiniz. Çok güzel gezi yerleri bulunuyor.

Topçam Plajı 

Antalya’da yer alan güzel plajlardan biri burası. Çevresinde piknik ve kamp yapılacak yerler de bulunuyor. Geniş çakıl taşları bulunuyor burada. Deniz kıyısında derinleşme aniden değil daha kademeli olmaktadır.

Arsuz Hatay Plajı  

Akdeniz’in serin sularına kendinizi bırakabileceğiniz güzel plajlardan biri de burası. İskenderun’a 33 kilometre uzaklıkta bulunan plaj Hatay’da denize girmek için tercih edilebilecek yerlerden.

Seyrek çakıl Plajı  

Kaş’ın güzelliklerini bizlere yansıtan ender yerlerden Seyrek Çakıl Plajı. Kaputaş Plajı’na yakın konumda bulunuyor. Daha çok yöre halkının tercih ettiği bir yer burası. Sebebi de yakınındaki Kaputaş Plajı’nın daha çok tercih edilmesi. Sessiz bir yer tercih etmek isterseniz burayı rotanıza ekleyebilirsiniz.  Plaja giriş ücretsiz.

Taşdibi Plajı  

Demre’de denize girmek için tercih edilebilecek çok güzel bir yer burası. Çarşaf gibi suyunda huzuru bularak güzel bir tatil yapabilirsiniz. Demre’nin doğal limanı burası. Rüzgârlı havalarda dahi sakin ve sessiz. Plajda lokanta ve büfe gibi yerler bulunuyor.

Otel mi villa mı?

Susanoğlu Halk Plajı  

Mersin’de yer alan ve çok tercih edilen güzel bir plaj Susanoğlu Plajı. Atakent Mahallesi’nde yer alıyor. Çok büyük bir kumsal olması sebebiyle çocuklu aileler daha çok tercih ediyor. Suyu sıcak denizi de sığ bir yer olduğu için Mersin’e yolunuz düştüğünüzde mutlaka uğramanızda fayda var.

Sarısu Halk Plajı  

Sarısu halk plajı sadece kadınlara özel olan bir plaj. BU yüzden kadınlar Antalya’da burayı çok tercih ediyor. Kadınlar plajı arasında Antalya’da en çok tercih edilen yerlerden. Plaj ücretsiz ve içerisinde de her türlü hizmet bulunuyor.

Çevlik Plajı  

Hatay’da bulunan plaj bu sene yüzlerce kişinin akınına uğradı. Ajanslarda ve her yerde Çevlik plajı kendinden böyle söz ettirdi.

Kızkalesi Plajı 

Mersin’deki akla gelen ilk plajlardan biri. Erdemli ilçesinde bulunan plaj ismini de buradaki kaleden alıyor. Plaj hakkında pek güzel yorum bulunmuyor. Bu yüzden gidenlerin yorumlarda plaj hakkında bilgilerinizi bizimle paylaşabil irsiniz.

Burgazada’da gezilecek yerler adlı yazımız için tıklayın

Sülüklü Plajı  

Demre’de yer alan plaj çok güzel bir görünüme sahip. Temiz ve ıssız olan plaj herkesin tercih edebileceği bir plaj. Özellikle bu dönemde izole tatil için bölge arayan kişilerin tercih edebileceği bir yer.

Burnaz Plajı  

Hatay’da yer alan plajlar arasında bulunuyor Burnaz Plajı da. Tercih edilebilecek güzellikte ve nitelikte. Yolunuz düştüğünde burayı da tercih edebilirsiniz.

Karaağaç plajı  

İskenderun’da yer alan Karaağaç plajı da Akdeniz’in serin suları ile sizleri buluşturuyor. Güzel bir İskenderun gezisinin ardından burada denizin keyfini çıkartabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yapınız
Lütfen adınızı giriniz