7 Kolay Adımda Romantizmin Şehri Paris’i Gezmek

0
Seval Karadeniz Paris Gezisi.

Paris… Kuşkusuz herkesin görmek, gezmek istediği şehirlerden biridir. Gerek sanat dünyasında gerekse edebiyat çevrelerinde Paris, adeta bir rüya şehridir. Peki bu rüya şehri gezmek için nelere ihtiyacımız var. Rehbere ihtiyaç duymadan Paris gezilebilir mi? Paris’te neler yenir, nasıl eğlenilir? Nelere dikkat etmek gerekir?

Paris’te konaklama ve ulaşım

Gelin şimdi 7 adımda Paris’i çözümleyelim.

Tabiki ilk ve en kolay adım hemen bir bilet almak 

Adım 1: Elbette bir gezi planlamanın ilk ve en önemli adımı havaalanı ulaşımı ve otel. Öncelikle otellerden bahsetmek istiyorum. Paris şehrinde bütçenize uygun çeşitlilikte birçok otel bulabilirsin. Bu otellerin en önemli özelliği ise birçoğunun metro duraklarına yürüme veya aktarma mesafesinde olmasıdır. Şehir merkezinden uzakta bir otel dahi kiralasanız metro ile çeşitli aktarmalarla rahat bir şekilde gezebilirsiniz. Paris otellerinin bir diğer özelliği-aslında buna dezavantaj da denilebilir- küçük olmasıdır. Dolayısıyla seyahatlerinizi planlarken bu sıkışık ortamı da dikkate almalısınız.

Louvre Müzesi

Paris’i gezmek için rehbere ihtiyaç var mı?

Adım 2: Eğer aklınızda Paris’i gezmek varsa kesinlikle bir rehbere ihtiyacınız olmadığını bilmeniz gerekmektedir. Önceden gezmek istediğiniz yerlerin listesini çıkarmak sizin için

yeterli olacaktır. Paris, metro ağı ve ulaşımı ile meşhur bir şehirdir. Örneğin bu kolaylığı diğer ülkelerin birçoğu için söylemek zordur ancak Paris’i gezecek bir kişi sadece metro ağını kullanarak şehrin dört bir yanına seyahat edebilir. Yönlendirmeler ve haritalar oldukça basit. Tek yapmanız gereken iyi bir harita okuyucusu olmak.

Paris’te nereleri gezmeliyim?

Adım 3: Peki diğer önemli bir adım ise Paris’te nereleri gezmeliyim? Bunun için size sanatı ve görsel hazzı bir arada sunacak bir liste bırakıyorum.

Eyfel Kulesi

Kule 3 kattan oluşmaktadır ve en tepeye çıkmak isterseniz ücret değişmektedir. 2.katında ise kafe bulunmaktadır. Tavsiyem kafesinde mutlaka bir şeyler için ve tepeye kadar çıkın.

Notre Dame Katedrali

Louvre Müzesi

Müzenin online sayfasından gitmeden önce biletinizi temin etmenizde fayda var. Genelde ziyareti çok yoğun olmaktadır.

Montmartre

Ressamlar tepesi olarak da bilinmektedir.

Sacre Coeur Bazilikası

Şanzelize Caddesi (Avenue des Champs-Élysées)

Zafer Takı

Charles de Gaulle Meydanı’nın ortasında, Şanzelize Caddesi’nin batı kısmında yer almaktadır.

Disneyland

Özel otobüsler ile ulaşım sağlanmaktadır.

Versay Sarayı ve Bahçeleri

Lüksemburg bahçeleri

Orsay Müzesi

Paris’te neler yemeliyiz?

Adım 4: Neler yemeliyiz? Açıkçası size bu noktada daha realist çözümler sunmak istiyorum. Yurtdışı gezilerimin birçoğunda Türk damak zevkine yaklaşan herhangi bir yiyecek ile karşılaşmadım. Dolayısıyla elbette denemenizi önereceğim şeyler olacaktır ancak siz yine de yanınıza bol bol kuruyemiş vs edinin derim. Paris’in meşhur yemeklerinden olan soğan çorbasını denemelisiniz. Sığır eti ve karamelize soğanla yapılan soğan çorbasını üzerinde kaşarlı ekmekle denemenizde fayda var diye düşünüyorum. Diğer lezzet ise elbette kruvasan ve krep. Krep hem tatlı hem de tuzlu olarak karşımıza çıkmaktadır ve aynı zamanda bir sokak lezzetidir. Kreplerini şahsen fazlaca beğendiğimi söyleyebilirim.

Yağışları unutmayın

Adım 5: İklim önemli adımlardan biridir. Eğer gezi listenizde Paris varsa valizinize mutlaka bir yağmurluk ya da ince bir triko atmalısınız. Çünkü şehir yılın hemen hemen her döneminde yağış alabilir. Yazın ortasında dahi bir anda yağmura yakalanabilirsiniz. Paris için en uygun mevsim ise şüphesiz bahar aylarıdır. Bahar ayları diğer aylara nispeten daha az yağış almaktadır.

Paris hırsızlarına dikkat

Adım 6: Paris gezisinde dikkat etmemiz gereken bir önemli nokta vardır. O da şu şehrin birçok bölgesinde yankesiciler fazladır. Genellikle bu hırsızlar güzel ve bakımlı kadınlardan oluşmaktadır. Siz siz olun değerli eşyalarınızı ( para-pasaport-telefon) sırt çantanızda değil de bir bel çantası tarzında vücudunuza yakın bir bölgede muhafaza edin.

Paris’te gezilecek yerleri araştırın

Adım 7: Son ve en önemli adım ise şehri gezmeden önce mutlaka gezilecek yerler ile ilgili kısa bir tarih araştırması yapın. Böylece her yer daha anlamlı ve sanatsal görünecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yapınız
Lütfen adınızı giriniz